- Editorial
- Salonul Refuzaţilor
- Modelul De Ţară
- VideoPoezii & VideoTexte
- emisiuni tv
- Arte vizuale
- Muzica
- Istorie
- Credinta
- ŞTIRI MILITARE
- Societate
- Antologia Poeziilor Frumoase
- De la lume adunate
- Bibliofilie
- Colectii Si Colectionari
- Presa
- Dezvaluiri
- Tema De Gandire
- Antologia Rusinii
- Europa Nostra
- Roman Foileton
- INFO
- Opinii
- Mărgele De Cristal
- Categorie Tmp
Nu vedeti că e ilegal să fii român, în România?
Nu vedeti că e ilegal să fii român, în România?
Articol apărut în numărul 52 al revistei „CERTITUDINEA”
Am fost întrebat din nou de ce mai susțin proiectul legislativ inițiat de Constantin Cojocaru intitulat CONSTITUȚIA CETĂȚENILOR, acum, după ce, pentru mine, campania electorală s-a terminat. Se pare că atunci când am mai răspuns nu am fost crezut. Adică s-a considerat, chiar de unii susținători ai mei, că e o vrăjeală electorală, ca să dau bine la public. Greșit! Constituția Cetățenilor nu mi-a adus niciun avantaj, ba, aș putea să spun, mi-a făcut chiar deservicii. Somația, pe care am primit-o spre sfârșitul campaniei de strângere de semnături, de la poliția din Suceava, cum că aș fi circulat fără permis prin zonă - ceea ce s-a dovedit o manevră grosolană - are mare legătură cu acest proiect. De ce? Pentru că promulgarea ei ar însemna resetarea întregului sistem legislativ, ceea ce n-ar mai permite jaful și batjocura poporului român, iar parlamentarii ar trebui să dea socoteală, periodic, în fața colegiilor care i-au ales, de respectarea promisiunilor electorale. Și este doar un aspect. Din păcate, referendumul propus de populație, adică democrația directă, participativă, este prevăzut de Constituția actuală în articolul 2, dar este anulat, de aceeași Constituție, în articolul 61, unde spune că „Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”. Cum vi se pare asta? Unde vedeți dumneavoastră democrație aici?
Nu vi se pare că e, de fapt, dictatură parlamentară? Și dacă e dictatură, pentru ce au mai murit oameni în decembrie 1989? Ca să înlocuim o dictatură cu alta? Nu vedeți că e ilegal să fii român, în România? Vine ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, și noi cu ce ne prezentăm la bilanț? Cu doi candidați la Președinția României care se bălăcăresc ca la ușa cortului, acuzându-se reciproc de minciună, hoție și incompetență. Și au perfectă dreptate în tot ce spune unul despre celălalt. Dar și unul, și celălalt au făcut parte din partide care s-au succedat la putere de 30 de ani încoace. Au mințit pe rând. Au furat pe rând. Au vândut pe rând. Și acum se acuză reciproc... Atât a reușit să producă nația română? Două personaje de Cartoon Network care candidează la președinție?
În ceea ce mă privește, sunt conștient că duc o luptă în ring cu mâinile legate. Legate de legile date de ei, pentru ei, de Constituția făcută de ei, pentru ei. Iar ei sunt mulți și atacă din toate părțile, uniți de spiritul de haită. Se bat între ei pentru ciolan, dar nu lasă pe nimeni să se apropie de măcelărie.
Voi povesti odată și odată despre îndârjirea, ura și... serviciile cu care mă hărțuiesc, încercând să mă scoată din luptă, din „dispozitiv”. Nu vor reuși. Îi hărțuiesc, la rândul meu, cu singurul instrument pe care-l am la îndemână: justiția. Chiar dacă și ea e de partea lor, nu poate ignora flagrantul. Iar faptele lor sunt flagrante. Am să dau un exemplu simplu: de mulți ani, poate peste zece, pe primăria din Carei plăcile oficiale, cu însemnele statului român, nu există. Au fost înlocuite cu plăci negre, fără însemne. Ce fel de parlament, guvern și președinție a ROMÂNIEI sunt acelea care acceptă, pe teritoriul ROMÂNIEI, o asemenea insultă și încălcare a Constituției ROMÂNIEI? Voi merge acolo curând și le voi înlocui, la rândul meu, cu cele legale, dacă nu o vor face ei între timp. Sunt curios ce autoritate a statului român mă va sancționa pentru că am aplicat legea.
Cât privește poziția mea în legătură cu turul doi al alegerilor prezidențiale, nu e nimic de făcut. Președintele a fost „ales” demult, de alții din afară. Noi nu suntem decât niște figuranți într-o piesă proastă. E nevoie de prezența noastră la vot, ca să validăm scenariul. Și dacă nu ne ducem, ei tot atâtea buletine vor număra. De fapt, sunt numărate și ele, dinainte. Visez un moment al boicotului general, când poporul va merge la urne ca să-i taie pe toți de pe listă. Dar vremea aia încă n-a venit...
MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu
Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

