Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Un legionar pentru Bucuresti: CĂTĂLIN IOAN BERENGHI

Data publicarii: 02.09.2020 06:31:00

 

Articol apărut în numărul 71 al revistei „CERTITUDINEA”

 

 

Cătălin Berenghi este un personaj de temut, pentru că nu este controlabil și manevrabil, nu face parte din nicio structura și din niciun serviciu al statului, armată sau organizație ocultă. CV-ul său este impresionant: a fost luptător în Legiunea Franceză și alte structuri de recrutare străine (unde a participat la 4 războaie), este specialist genist (minaj, deminaj, manevrare explozibil), alpinist și schior, ghid montan, instructor de prim ajutor, instructor pentru școala de ghizi montani, instructor în cursuri supraviețuire, lunetist, bucătar, patron, activist civic cu numeroase proteste la activ, majoritatea încununate de succes.

Este inventiv, spontan și are curajul de a-i înfrunta pe politicienii corupți care nu respectă legea. Este, înainte de toate, un PATRIOT, iar faptele sale dovedesc cu prisosință acest lucru.

Este cel care a reușit, după o luptă de aproape 4 ani, în echipă, remontarea inscripției „BUDAPESTA” pe Arcul de Triumf, ștearsă de nomenclatura maghiaro-bolșevică, după 1947. S-a implicat direct în obținerea și accesarea de fonduri (200.000 lei) pentru Biserica Sfântul Nicolae și refacerea cladiri „Barac” din Șcheii Brașovului, locul înființării Primei Școli Românești și unde se află documente și cărți de o valoare istorică inestimabilă pentru poporul Român.

Formele de protest ale lui Cătălin Berenghi, prin care s-a consacrat în spațiul public, sunt atipice, unele chiar excentrice, dar sunt „proiectate” astfel pentru a atrage presa mainstream. Este cunoscută campania sa anti-moschee, pe care a dus-o la bun sfârșit, reușind să blocheze ridicarea acestei construcții. Tot el este cel care, cu echipa sa, i-a salvat, în 2017, pe supraviețuitorii avalanșei din Munții Retezat.

Acum, fostul legionar candidează, ca independent, la funcția de primar al municipiului București. Prezentăm câteva dintre angajamentele sale, expuse chiar de el.

________________________________

 

Bucureștiul trebuie resetat!

 

 În calitate de candidat independent la Primăria Generală a Capitalei, vin în fața alegătorilor cu un set de măsuri pe care eu, Cătălin Ioan Berenghi, doresc să le aplic de pe poziția de Primar General. Înainte de orice angajament, vreau să sub

liniez câteva adevăruri care, în fapt, constituie cel mai mare balast pentru schimbarea în bine a condiților de viață din București. Este vorba aici de o adevărată rețea mafiotă care, de 30 de ani, a căpușat puternic adminsistrația locală bucureșteană. Există o mafie a piețelor, există o mafie a gunoaielor, există interese ale unor grupuri mai mult sau mai puțin interlope, atent supravegheate și protejate de „organelle abilitate” din București. De fapt, această situație este în toată România. Oricâte scenarii am proiecta, nici un fel de schimbare profundă nu se va putea face în București până când nu este stârpită această organizație nevăzută a intereselor, această mafie.

Conștient de toate aceaste probleme, vin în față alegătorilor mei cu câteva puncte pe care nu doar că le

consider realizabile, dar constituie un prim pas spre un progres real, nu doar al Bucureștiului, ci al întregii țări.

·         Bucureștiul poate transforma gropile de gunoi în sursă de energie și de profit prin implementarea tehnologiei EcoHornet. Această abordare nu numai că va aduce profit Primăriei, dar va elimina gropile de gunoi și, o dată cu ele, mafia gunoaielor.

·         Mai mult aer, mai multă verdeață. În ultimii ani, am asistat la o adevărată pandemie imobiliară, la o betonare iresponsabilă a capitalei. Este o nebunie ceea ce se întâmplă în București. Voi duce o campanie agresivă, intensă, de plantare a copacilor. Voi mări pedepsele pentru cei care distrug vegetația.

·         Trafic rutier fluid, care poate fi realizat numai prin digitalizare. Ceea ce se va întâmpla, dacă voi ajunge primar. Rolul polițiștilor în intersecții trebuie să fie preluat de tehnologie, iar aceștia să-și desfășoare activitatea în locuri în care comunitatea are nevoie de ei.

·         Locuri de parcare. Ceea ce nu se mai poate face pe orizontală, ci pe verticală: parcări supraterane și subterane. Nu ne oprește nimeni să le facem, decât, poate, mafia despre care vorbeam. Le vom face!

·         Un transport public în totalitate electric, pentru reducerea substanțială a poluării.

·         Creșterea numărului de piețe agroalimentare în București, unde să se desfacă exlusiv produsele tradiționale românești și unde țăranul să vină să și vândă, la un preț corect, produsele sale.

·         Gestionarea eficientă a traficului pietonal, prin construcția unor pasarele în zonele extrem de aglomerate.

·         Bucureștiul -  un puternic centru turistic, prin valorificarea potențialului istoric cu rezonanță în conștiința străinilor (prima clădire construit de Vlad Țepeș în actualul Centru Vechi, Catedrala Mântuirii Neamului, Casa Poporului, Muzeul Tehnic etc.) și prin extinderea zonei pietonale de promenadă, care va duce la dezvoltarea afacerilor în zonă și, implicit, la bunăstarea locatarilor.

·         Siguranța cetățeanului. Bucureștiul nu are nevoie de Poliție locală, care costă mult orașul și care și-a dovedit din plin ineficiența. Trebuie desființată. Adevărata siguranță o poate asigura Poliția Română (care, apropo, nu se mai numește „Română”, oare de ce?), pentru că polițistul e antrenat să-și riște viața. Banii alocați Poliției locale trebuie direcționați într-acolo. Voi implementa un proiect în acest sens, dacă voi ajunge primar.

·         Bucureștiul, un  oraș curat. Un singur proiect de curățenie, pentru tot Bucureștiul, pentru a elimina decalajele existente între sectoare, un singur proiect de deszăpezire și toate activitățile conexe.  

·         Bucureștiul un oraș fără gropi. Schimbarea criteriilor de acordare a licențelor de asfaltare, prin impunerea unor standarde înalte de calitate.

Bucureștiul trebuie să devină, dintr-un oraș în care se supraviețuiește, o capitală modernă în care să dorești să trăiești sau să vii ca turist. De aceea are nevoie de schimbări fundamentale, în profunzime. Bucureștiul trebuie resetat, după standarde europene. Dacă voi fi ales primar, are șansa de a deveni mai mult decât „micul Paris”, cum era numit în perioada interbelică. Are șansa de a deveni o veritabilă perlă urbanistică a Europei Centrale și de Est. Soluții există, trebuie doar aplicate. Eu, Cătălin Ioan Berenghi, mă angajez s-o fac. VOTAȚI-MĂ! VOTAȚI VIITORUL!


 

Cătălin Ioan Berenghi 

Candidat Independent la  Primăria Generală a Capitalei

 E-mail: pmb.candidatindependent@gmail.com

 

Afisari: 857
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 

Nu sunt comentarii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter