Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Un nou concept editorial: "KINECO"

Data publicarii: 04.12.2013 23:21:00

O nouă revistă cu specific sportiv și-a făcut apariția pe piața publicațiilor universitare din România. Este, mai exact, o publicație a Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Ecologice din București și se numește KINEKO.

 

Este prima revistă a acestei instituții, directorul general fiind nimeni altul decât decanul facultății, Prof. Univ. Dr. Sanda Toma Urichianu (fostă campioana mondială și olimpică la canotaj), iar directorul editorial Conf. Univ. Dr. Olivia Timnea, prodecan al aceleiași facultăți. Redactorul șef și autorul conceptului editorial este colegul nostru Miron Manega, membru UZPR.

 

Revista este un concept care îmbină ideea de mișcare (kineto) cu ecologia (eco) rezultanta fiind titlul revistei (KINECO). Publicația propune o altă abordare pe piața revistelor universitare care sunt, majoritatea, o succesiune de lucrări ale profesorilor din cadrul facultăților sau universităților care le patronează. KINECO, în schimb, este o publicație interactivă, la care pot participa, fără restricții dogmatice, cadre didactice și studenți ai facultății, în măsura în care aceștia au ceva important de exprimat în spațiul public (evident, în legătură cu domeniul de referință).

 

Fiind concepută pe principiul deschiderii și dialogului, revista va găzdui și lucrări de specialitate ale profesorilor din alte facultăți din cadrul Universității Ecologice, dar și din alte universități sau instituții, cu condiția ca lucrările referenților să fie compatibile cu aria de cuprindere a publicației, precum și cu domeniile conexe (medicină, psihologie sportivă, cercetare pedagogică etc.). De asemenea, revista va găzduie lucrări sau prezentări care țin de domeniul gifted (literatură, arte plastice, fotografie, film etc.) ale studenților sau cadrelor didactice, din cadrul facultății de Educație Fizică și Sport în primul rând, dar și din celelalte facultăți ale Universității Ecologice.

 

Scopul acestei cuprinderi complexe este dublu: în primul rând pentru a mări gradul de coeziune, implicare și determinare a studenților și profesorilor în toate activitățile, acțiunile și inițiativele comune din cadrul facultății, iar pe de altă parte pentru ridicarea prestigiului facultății în cadrul Universității Ecologice, precum și în cadrul întregului mediu universitar. Publicația are cinci secțiuni, definite după cum urmează: Știri interne, Experientia docet (materiale informative despre istoria educației fizice, sportului și kinetoterapiei), Vivant professors (lucrări de specialitate scrise de profesori), Discipuli elóquium (lucrări scrise de studenți sau informații despre studenți și foști studenți străluciți etc) și Fragmentarium (informații diverse din lumea sportului, interviuri, prezentări ale personalităților sportive, cu precădere cele care au absolvit Universitatea Ecologică din București).

 

„Noua revistă KINECO este, prin mesajul ei publicistic, un indiciu al unor noi începuturi, cel puțin la nivelul Facultății de Educație  Fizică și Sport. Un „motor” suplimentar la „mașinăria” curiculară a comunicării, un catalizator al randamentului didactic. Este și va fi, cu siguranță, o publicație vie și prietenoasă, pe care o recomand fără rezerve atât profesorilor, cât și studenților” – declară, în cuvântul introductiv, Prof. Univ. Dr. Alexandru Țiclea, rectorul Universității Ecologice din București.

Lansarea revistei KINECO  va avea loc pe 5 decembrie, la sediul Universității Ecologice, de pe  Bulevardul Vasile Milea.

 

UNIUNEA ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA

 

Sursă: UZP

Afisari: 1940
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Mariana Cristescu (Dec, Sat 07, 2013 / 14:05)
Felicitări pentru noua şi frumoasa apariţie universitară şi... succes!
Revista este editată la Târgu-Mureş, de dr.Nicolae Băciuţ - directorul editurii "Nico", urmând a fi prezentată şi în cadrul ediţiei a IV-a a Colocviilor "Cuvântul liber" - "Punţi de lumină".
Nume: ub2YvA5waf (Jul, Sun 12, 2015 / 09:48)
I'm impressed by your writing. Are you a professional or just very kneblodgeawle?
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter