Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

IMPOZITE ŞI TAXE

Data publicarii: 04.11.2013 19:54:00




De ce nu puneţi şi pe râs impozit
Şi birul progresiv pe sărăcie?
De ce nu puneţi taxe pe-ntuneric?
Impozitaţi şi vântul ce adie!

Ar fi păcat să ezitaţi în crima
De-a confisca şi sângele din vine,
Continuaţi prăpădul cu ardoare
Şi răul ce vă face-atât de bine!

Taxaţi iubirea, somnul, nostalgia,
Penumbra, deznădejdea şi oftatul
Şi unghiile care cresc într-una,
Distrugeţi tot, de-a lungul şi de-a latul.

Nu-i logic să nu puneţi nişte biruri,
Pe nou născuţi, ce nu ştiu cum îi cheamă,
Lucraţi neiertător şi echitabil,
Impozitaţi şi laptele de mamă.

Dar ce fiscalitate este aia
Din care nu se fură-ntreaga pâine
Acestui neam ce şi-a luat maidanul
De-a nu trăi în lesă ca un câine?

Taxaţi sever şi strângerea de mână!
Impozitaţi total telepatia!
Luaţi atâtea piei câte vă place
Şi desfiinţaţi prin taxe România!

Ce e complicitatea asta bleagă
Cu sărăntocii şi dezmoşteniţii?
Tot au şi ei ceva să dea ca taxă,
Treziţi-le revolte şi ambiţii!

Voi nu vedeţi că omul mai respiră?
Cât amânaţi sentinţa capitală?
Loviţi la oase naţia întreagă,
Înduioşarea e un fel de boală.

Adăugaţi impozite şi taxe
Pe taxe şi impozite, cuminte,
Impozitaţi şi lacrima şi ploaia!
Taxaţi adânc şi morţii din morminte!

Impozite pe floarea dăruită,
Impozite pe cald, ca şi pe rece,
Impozite pe rouă şi pe lună,
Impozite pe notele de 10.

Cafeaua, ceaiul, apa de fântână,
Fereastra, uşa, merită accize
Când, cu o poftă tragică, Guvernul
Îi dă un nou impuls acestei crize.

Impozite şi taxe pe cuvinte,
Dar biruri pe ecou şi pe tăcere,
A jupui poporul este nobil,
Când nu-i mai laşi nici dreptul să mai spere.

Hei, Românie, parcă răstignită,
Degeaba vrem să te-ntrebăm "Quo vadis?",
Nici să trăim aici, nu-i cu putinţă
Nici să murim acum nu mai e gratis.

La luptă împotriva tuturora,
Într-un neomenesc război promiscuu,
Trăiască lanţul ce ne intră-n oase!
Trăiască Taxa, Jaful, Moartea, Fiscul!

Afisari: 7856
Autor: ADRIAN PĂUNESCU (20.07.1943 - 5.11.2010)
Spune-le prietenilor:
  • RSS
  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Mixx
  • Google Bookmarks
  • FriendFeed
  • LinkedIn
  • MySpace
  • Netvibes
  • Reddit
  • Technorati
  • Tumblr
  • Twitter
  • Yahoo! Bookmarks
  • Yahoo! Buzz
  • email
  • Live
  • StumbleUpon
  • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: alexandru (Jan, Mon 20, 2014 / 10:51)
Din păcate există o adâncă prăpastie între vorbă şi faptă, între mesajele poetice şi acţiunea culturală a controversatului bard de la Bârca.Intrând în politică alături de Ilici Iliescu-KGB şi promovând o falsă cultură, a fost lăsat de foştii activişti şi securişti să scrie şi versuri critice care dădeau bine la populaţia captivă, constituind o supapă pentru nemulţumirile acumulate în perpetua perioadă de trecere.Am crescut în anii 1970/80 cu Cenaclul FLACĂRA, am plâns alături de colegii şi prietenii mei ascultându-i cu emoţie pe Florian Pitiş, Anda Călugăreanu, Ştefan Hruşcă, Adriana Ausch, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Nicu Alifantis, Vasile Şeicaru ş.a. care veneau în cenaclu de la sute de kilometri ca să ne bucure sufletele.Era o adevărată mişcare culturală care promova adevăratele valori artistice (poeţi, cantautori, interpreţi), sfidând dictatura.Pentru câteva ore ne simţeam liberi.Din păcate diavolul, îmbrăcând forma lăcomiei şi aroganţei, a destrăbălării şi trufiei l-a posedat pe poetul iniţiator al cenaclului şi s-a terminat prost şi dezamăgitor, cu un mare gol în sufletul nostru al tinerilor de atunci.Tovarăşul Păunescu a trăit bine (material) şi atunci (excepţie o scurtă perioadă după 1985) şi după 1990, iar setea de putere nu i-a dispărut trecând repede în barca celor de la putere.Dar mă opresc aici: de morţi numai de bine şi să rămânem cu ce a fost frumos.Dumnezeu să-l ierte pe poetul care a scris totuşi şi poezii memorabile cum ar fi "Ţăranul real".Poezia de mai sus este de mare actualitate acum când ne conduc "cârlanii" bunicuţei KGB-iste.
Nume: Dorin Ocneriu (Aug, Wed 20, 2014 / 15:13)
Alexandru, cu tot respectul, dar nu sunt de acord cu tine. În România postdecembristă s-au ciocnit două ideologii moderne. Cea socialistă, de stânga - reprezentată de Ion Iliescu şi PSD, şi cea liberală, de dreapta, reprezentată de curentul anti PSD, în care navigau partide cu şi fără doctrină liberală (PNL şi PNŢCD nu pot spune că au fost partide de dreapta, doar cu intenţii declarate de dreapta). Ambele tendinţe sunt moderne şi actuale şi fac guvernări apreciate în Occeident. Păunescu a fost un om de stânga. Să nu-l confundăm cu ezitările şi compromisurile iliesciene, nici cu gafele şi spoiala politică a lui Petre Roman sau cu baroniadele lui Năstase. A cântat omul şi suferinţa lui, a văzut în socialism cea mai potrivită societate pentru poporul român în acea etapă şi a căutat să atenueze impactul capitalismului sălbatic, care vedem unde ne-a adus în ziua de azi. Cinste ţie, Bardule de la Bârca!
Nume: Zob (Apr, Sat 18, 2015 / 05:34)
Adevărat.
Nume: vIp8zy3Sl0hH (Jul, Mon 13, 2015 / 02:41)
Trebuie sa avem curajul si puteera sa deschidem ochii, ca sa putem vedea structura si caracterul relatiilor dintre noi si cei pe care i-am ales sa ne reprezinte in campul de afirmare si implinire a cerintelor umane.Sa realizam cand exista un conflict cu nevoile si interesele societatii si sa ii sanctionam prin strategie rezolutiv- conflictuala, invatand sa spunem Nu:-excesului de putere-cultului personalitatii-ipocriziei si cameleonismului -lipsei de moralitate la toate nivelurile - hotiei ,lacomiei,tradarii si minciunii- dezinteresului in fata conditiei umane -manipularii si controlului in favoarea unei minoritati 'pradatoare' - conduitei: dupa cine da mai mult sau dupa cum bate vantul- oricarui act de agresiune , abuz si injosire a demnitatii fiintei umane. -nerespectarii conditiei umane de a avea un trai decent,dreptul la educatie si ingrijire medicalaAvem nevoie de moralitate , competenta si spiritualitate dar si de libertate ( in sensul ei constructiv si nobil).... nu numai de principiile teoretice enuntate de toate acestea... Toate oranduirile sociale pe care umanitatea le-a cunoscut pana acum- au avut ca obiect determinant o falsa veneratie- fie a omului,a banului, erotismului sau a vanitatii....sau a tuturor la un loc.Avem nevoie de o existenta si conducere de "obste" la care sa contribuim toti -dar mai ales sa ne stim sensul existentei ca grup si in cadrul grupului,fara sa ne cautam confirmari individualiste de lideri si putere- care vor atrage treptat - fara scrupule- shimbari egoiste de comportament si convingeri agresive in raport cu interesele grupului.Avem nevoie de o societate angajata cu seriozitate intr-un proces instructiv-educativ ,medical si cultural (fara imagini si urme de rizibil si grotesc) care sa promoveze calitatea,competenta , bunul simt si grija fata de om.O societate care promoveaza si implineste crezul - ca OMUL este cel mai important CAPITAL al existentei prin:- increderea si ingrijirea acordata in orice domeniu de activitate,-decenta in traiul cel de toate zilele-dreptul la viata si munca fara pecetea exploatarii- respectarea demnitatii fiecarui individ in cadrul societatii -fara sa mai fie considerat vreodata vierme ,cersetor sau ciumpalac in propria tara....Cred ca printr-un climat psiho-social favorabil si prin grija pe care o primeste din partea obstii, omul aduce bunastarea si stabilitatea sistemului- pentru ca se poate manifesta in plen la valoarea sa reala - creativa,intelectuala sau fizica- bucurandu-se de implinirea sa ca OM alaturi de ceilalti membrii-prin satisfactia pe care i-o da rezultatele muncii sale in cadrul societatii si in plan personal, unde isi imprima ideile ,solutiile benefice si forta sa modelatoare si creatoare pentru realizarea obiectivelor de grup dar si a celor proprii.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter