MIRON MANEGA – Ispravnic de concept
- Editorial
- Salonul Refuzaţilor
- Modelul De Ţară
- VideoPoezii & VideoTexte
- emisiuni tv
- Arte vizuale
- Muzica
- Istorie
- Credinta
- ŞTIRI MILITARE
- Societate
- Antologia Poeziilor Frumoase
- De la lume adunate
- Bibliofilie
- Colectii Si Colectionari
- Presa
- Dezvaluiri
- Tema De Gandire
- Antologia Rusinii
- Europa Nostra
- Roman Foileton
- INFO
- Opinii
- Mărgele De Cristal
- Categorie Tmp
Astăzi, de ziua Regelui, poliţiştii ies la protest în stradă, împreună cu familiile
Astăzi, de ziua Regelui, poliţiştii ies la protest în stradă, împreună cu familiile
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) organizează astăzi un miting de protest la Palatul Parlamentului, începând cu ora 9.30, la intrarea de pe latura Parc Izvor. De asemenea, la protest participă angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor şi membrii lor de familie. "Scopul protestului este sensibilizarea parlamentarilor pentru a da un vot negativ proiectului de lege privind încadrarea MAI în bugetul alocat. Actul normativ, care este planificat marţi, 10 mai, pentru votul final, urmează să reglementeze o disponibilizare masivă a personalului din MAI precum şi anularea mai multor drepturi cuvenite, prin lege, celor disponibilizaţi", reiese dintr-un comunicat al SNPPC.
Potrivit aceluiaşi comunicat, SNPPC este împotriva proiectului de lege iniţiat de către MAI, atât din cauza consecinţelor sale periculoase pentru ordinea publică, cât şi din punct de vedere etic-social. "Reprezentantul MAI a dezinformat comisiile parlamentare asupra numărului real de poliţişti care funcţionează în România şi a conexat fals diverse informaţii europene, doar pentru a susţine iniţiativa legislativă a ministerului. SNPPC a demascat dublul standard al evaluărilor MAI şi l-a prezentat deputaţilor, împreună cu alte contraargumente", se mai arată în comunicat.
În plus, SNPPC susţine că reducerea considerabilă a numărului real de poliţişti va pune în pericol calitatea ordinii publice în România şi va afecta procesul de aderare la spaţiul Schengen.
Aviz favorabil la Camera Deputaţilor
Comisiile reunite de administraţie şi apărare ale Camerei Deputaţilor au decis, săptămâna trecută, să adopte un raport favorabil proiectului de lege care vizează disponibilizările din MAI. Cele două comisii au decis, cu 27 de voturi pentru şi unul împotrivă, să adopte favorabil doar raportul Comisiei de administraţie, cel care a dat liber disponibilizărilor, respingându-l pe cel de la Comisia de apărare, care decisese împotrivă.
Proiectul de lege care stabileşte modalitatea de reducere a cheltuielilor bugetare la nivelul MAI, inclusiv prin reducerea numărului de personal, a fost aprobat, la începutul lunii martie, de Guvern şi transmis Parlamentului spre dezbatere în procedură de urgenţă. Bugetul MAI pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevăzând totodată şi disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape. Potrivit bugetului, în prima parte a acestui an vor fi disponibilizaţi peste 7.900 de angajaţi, numărul de salariaţi ai MAI ajungând astfel la aproximativ 141.000. În a doua parte a acestui an, alţi 10.000 de angajaţi din structurile de ordine publică vor fi disponibilizaţi, pentru a face economii la cheltuielile de personal, conform aceluiaşi document.
MAI afirma, la sfârşitul lunii decembrie, că trebuie să implementeze măsuri de redimensionare a numărului de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare, soldaţi şi gradaţi voluntari, funcţionari publici şi personal contractual, România având o medie de 500 de lucrători la 100.000 de locuitori, cu 25 la sută peste media europeană. Ministerul Administraţiei şi Internelor a supus, la acea vreme, dezbaterii publice, proiectul Legii privind unele măsuri speciale pentru reducerea cheltuielilor bugetare la nivelul MAI, care cuprinde şi criteriile pentru micşorarea numărului de posturi de personal. În expunerea de motive pentru adoptarea proiectului de lege se arăta că programul anticriză - susţinut de Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Mondială - reprezintă pentru România mecanismul care va conduce la normalizarea condiţiilor financiare menite să inverseze dezechilibrele economice şi să pregătească redresarea economică. Astfel, cheltuielile bugetare ale MAI vor fi reduse de la 1,74% din PIB (8,9 miliarde de lei) în 2010, la 1,38% din PIB (7,5 miliarde de lei) în 2011, la 1,24% din PIB (7,4 miliarde de lei) în 2012 şi la 1,17% din PIB (7,7 miliarde de lei) în 2013.
Data de 10 mai nu este doar ziua în care, în Parlament, se dezbate proiectul de lege privind disponibilizările din Ministerul Administraţiei şi Internelor, ci şi Ziua Monarhiei Române. Aşa au picat evenimentele...
Sursa: PUTEREA
Titlu original: "Poliţiştii ies din nou în stradă… la miting"
MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

