Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Întrucât, din motive pe care nu le analizez acum, utilizarea acestui site îmi este blocată (nu mai am acces la modulul de administrare), am deschis o altă platformă, mai bine protejată, pe domeniul certitudinea.com. Site-ul de față, certitudinea.ro, rămâne în continuare funcțional, dar numai ca o arhivă a certitudinea.com. Așadar, postările noi le puteți urmări, de acum, pe site-ul certitudinea.com.
MIRON MANEGA – Ispravnic de concept

Bilanţ aniversar Marius Petcu

Data publicarii: 19.08.2011 23:27:00

 

S-a născut în Alba Iulia, la data de 19 august 1956. A absolvit Liceul teoretic “Horea, Cloşca şi Crişan” din oraşul natal în 1975 şi Şcoala Sanitară Postliceală din Hunedoara în 1977, obţinând diploma de asistent medical. Este licenţiat al Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Universităţii Creştine “Dimitrie Cantemir”. Este căsătorit și are trei copii – Ana-Maria, Razvan-Marius si Lorelei-Monica.

 

După încheierea stagiului militar, în 1979, s-a transferat în Bucureşti, la Spitalul Clinic al sectorului 4 (devenit ulterior Spitalul Sf. Ioan) unde și-a desfăşurat activitatea ca asistent principal de radiologie. Colegii de serviciu din acea perioadă îl descriu ca fiind un bun profesionist, o persoană conștiincioasă, organizată, cu reale aptitudini de coordonator.
Aceste calități l-au adus în prim-planul evenimentelor din Decembrie 1989, astfel că, în ianuarie 1990, a fondat Sindicatul Liber al Asistenţilor Medicali, fiind ales primul lider al organizației.

 

Împreună cu alte organizații sindicale din domeniu, a înființat, în februarie 1990, Federația Sanitas din România. În cei peste 20 de ani de activitate sindicală, membrii Sanitas i-au încredințat, pe rând, mandatul de vicepreședinte, apoi de președinte al federației, recunoscându-i astfel calitățile de lider, capacitatea de organizare, disponibilitatea de a lucra în echipă, calitatea de a susține și apăra drepturile și interesele profesionale ale celor peste 120.000 de membri - personal medico-sanitar, de specialitate, auxiliar, tehnic și administrativ din domeniul sănătății.

 

În anul 1999, Marius Petcu a fost ales președinte al celei mai mari confederații sindicale din România – C.N.S.L.R. - Frăția.
Colegii din echipa de conducere a confederației, dar și simplii membri de sindicat recunosc că organizația lor, sub coordonarea lui Marius Petcu, a devenit o voce puternică și reprezentativă în spațiul public social. Ca lider, acesta a considerat de fiecare dată că dialogul este principalul instrument de rezolvare a solicitărilor sindicatelor iar demonstrațiile, mitingurile și grevele sunt alternative la care se apelează numai după ce toate posibilitățile de negociere au fost epuizate.

 

Rezultatele obținute de Sanitas și CNSLR-Frăția în timpul mandatelor de lider deținute de Marius Petcu se măsoară în contracte colective de muncă încheiate la nivel național și de ramură, în eforturi susținute pentru menținerea drepturilor salariale și a locurilor de muncă, în contribuții la elaborarea unor acte normative în favoarea angajaților din România.

 

 

 

În martie 2011, Marius Petcu este scos din viaţa publică şi silit să „abdice”. Puterea avea nevoie de „linişte”, pentru a putea opera în voie la desfiinţarea spitalelor. Calendarul evenimentelor care au determinat anihilarea lui Marius Petcu a fost următorul:

 

24 martie 2011. La doar 8 zile de la mitingul la care Marius Petcu anunta greva generala in sanatate, dupa ce se intalneste cu un colaborator care ii inapoiaza o suma de bani imprumutata cu luni in urma, Marius Petcu este ridicat cu catuse si retinut de DNA.

Concomitent cu organizarea flagrantului in localitatea Ciofliceni (Snagov), echipele DNA descind la sediile Federatiei Sanitas, C.N.S.L.R.- Fratia, Sind Romania, Sind Tour (ultimele 2 fiind societatile care administreaza hotelurile sindicatelor) si la locuinta lui Marius Petcu, pentru a proceda la perchezitionarea acestora si confiscarea a saci intregi cu inscrisuri.

 

24 martie 2011. Liderul de sindicat Marius Petcu este acuzat de luare de mita si este reţinut pentru 24 de ore.

 

25 martie. Marius Petcu este eliberat din arest de Curtea de Apel Bucuresti, care decide cercetarea in libertate, invocand lipsa pericolului pentru ordinea publică, DNA face recurs.

 

27 martie. Aflat in libertate, Marius Petcu se autosuspenda din functia de presedinte al CNSLR-Fratia si al Federatiei Sanitas, pentru a nu aduce prejudicii de imagine acestor organizatii.

 

31 martie. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală, admite recursul procurorilor si hotaraste arestarea preventiva a lui Marius Petcu pentru 29 de zile.
Dupa aproape 40 de zile, hotărârea de luare a măsurii nu este încă redactată.
Din această cauză, motivele judecarii sale in stare de arest nu sunt cunoscute.

 

21 aprilie. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie dispun trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Marius Petcu.

Aprilie. Desi toti martorii au fost audiati si toate probele administrate, iar cercetarea penala a luat sfarsit, judecatorii dispun mentinerea starii de arest preventiv asupra lui Marius Petcu, motivarea fiind ca acesta constituie un pericol pentru ordinea publica.

 

11 mai. Are loc prima judecare pe fond in dosarul Marius Petcu. Audierea lui se amana insa - termen 8 iunie. In motivarea deciziei de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar se strecoara o eroare.

 

16 mai. Curtea de Apel admite recursul lui Marius Petcu, dar trimite spre rejudecare la aceeasi instanta cererea de eliberare sub control judiciar.

 

8 iunie. Desi se afla de 70 de zile in arest preventiv si de o luna la Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova, Tribunalul Municipiului Bucuresti respinge ca neintemeiata cererea de eliberare sub control judiciar a lui Marius Petcu.

 

20 iunie. Curtea de Apel Bucuresti decide eliberarea sub control judiciar a lui Marius Petcu. Decizia este definitiva. Dupa 82 de zile in arest, Marius Petcu este liber!

 

Ieri, 19 august, fostul lider sindical a împlinit 55 de ani. La mulţi ani, Marius Petcu!

 

Sursa informaţiilor: Mariuspetcu.blogspot.com

Afisari: 2157
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Dreptate (Sep, Fri 16, 2011 / 21:06)
Un om de mare valoare!Toate urarile de bine, la multi ani!
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter