Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Întrucât, din motive pe care nu le analizez acum, utilizarea acestui site îmi este blocată (nu mai am acces la modulul de administrare), am deschis o altă platformă, mai bine protejată, pe domeniul certitudinea.com. Site-ul de față, certitudinea.ro, rămâne în continuare funcțional, dar numai ca o arhivă a certitudinea.com. Așadar, postările noi le puteți urmări, de acum, pe site-ul certitudinea.com.
MIRON MANEGA – Ispravnic de concept

Mesaj sindical în faţa Academiei Militare: "Să-i convingem pe locuitori să devină cetăţeni!"

Data publicarii: 08.10.2011 23:45:00

 

Vineri 7 octombrie, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) a organizat, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muncii Decente, o manifestaţie în Piaţa din faţa Academiei Militare, sub deviza ”Muncă decentă! Salarii decente! Pensii decente!”. Manifestaţii similare au avut loc în toată ţara. Momentul a fost bine ales căci, în aceeaşi zi, la Parlamentul României, în prezenţa a 6 şefi de state, se deschideau lucrările Adunării Anuale Parlamentare NATO.

 

La manifestaţia SCMD au fost invitate toate sindicatele, federaţiile sindicale şi ONG-urile interesate în schimbarea paradigmei politice şi suspendarea preşedintelui României, prin voinţa naţională directă. Din partea marilor confederaţii sindicale (CNSLR Frăţia, BNS, Cartel Alfa) nu s-a prezentat nimeni. Cu o excepţie, totuşi : Denisa Popovici, preşedinte al Uniunii Sindicatelor din Spitalele CFR şi vicepreşedinte al Alianţei Sindicale Naţionale Feroviare. Prin prezenţă şi discurs, Denisa Popovici a reprezentat, în calitate de susţinător al demersului SCMD, ambele structuri sindicale. « Scopul mitingurilor de astăzi, de la Bucureşti şi din ţară, a fost organizarea societăţii civile de către militari, în dubla lor calitate de membri de drept ai Societăţii civile (ca militari şi sindicalişti), în jurul unui program coerent de acţiune civică, în douăsprezece puncte, de larg interes naţional, numit PLATFORMA CIVICĂ » - spune Mircea Dogaru, în comunicatul SCMD remis spre publicare.

 

 

 

Prima şi a doua armată a ţării

O neaşteptată şi radicală schimbare a tipului de discurs sindical a fost făcut de Denisa Popovici, care a mutat accentul de pe problemele strict salariale sau de dreptul muncii, pe temele majore, de interes social şi naţional : « Vreau să vă mulţumesc dumneavostră, prima armată a ţării, care împreună cu noi, CFR-ul, a doua armată a ţării, am reuşit astăzi, la această tribună, să ne dăm mâna şi să încercăm să facem ceva pentru această ţară şi să fim aceeaşi forţă de care le-a fost frică şi comuniştilor, şi celor de acum. Niciodată, niciodată aceste două armate nu au fost înfrânte. De aceea trebuia să ne unim şi să ne dăm mâna, pentru a-i convinge pe toţi, pe cei care stau la geam şi privesc, sau pe cei care doar se uită la televizor, pe aceşti locuitori ai ţării, să devină CETĂŢENI ai ţării! Cetăţeni care luptă pentru drepturile lor!”.

 

Denisa Popovici: „Guvernul nu are dreptul să desfiinţeze ceea ce nu finanţează”

Denisa Popovici a mai atras atenţia, ca lucrător în sănătate (este profesor dr. în kinetoterapie la Spitalul CF 2) că populaţia României este manipulată atunci când i se spune că sănătatea e bugetară. „Nu e adevărat! Este cea mai mare minciună care s-a spus în această ţară! Spitalele nu sunt bugetare, se autofinanţează din fonduri proprii”- a spus ea, de la tribună, arătând pe scurt care sunt sursele de autofinanţare şi faptul că spitalelor nu li se dau bani, ci li se ia din banii pe care chiar ele îi generează. „De aceea – a subliniat – guvernanţii nu au nici motive, nici dreptul să desfiinţeze spitalele pe care nu ei le finanţează”. Sindicaliştii militari au aplaudat, la îndemnul Denisei Popovici, pe acei medici şi acele cadre sanitare care şi-au sacrificat propria viaţă pentru a salva vieţi omeneşti. Au fost aplaudaţi, de asemenea, tinerii excepţionali care obţin titluri şi distincţii mondiale pentru România, fără ca România să facă ceva pentru ei. „Aceştia sunt adevăraţii reprezentanţi ai ţării! Iar lor niciodată nu le-a fost ruşine să spună că sunt români” - a încheiat lidera de Spitalul CF 2.

 

Ce este societatea civilă

În comunicatul SCMD se mai spune: că „societatea civilă nu înseamnă acea parte a societăţii care nu are pistoale, aşa cum s-a înţeles când a fost emanat programul absolut imbecil şi anticonstituţional intitulat <Controlul societăţii civile asupra Armatei> ci acea parte a societăţii care, prin lege, nu are acces la actul politic decizional (structurile militare, biserica, sindicatele, profesorii, educatorii, poliţiştii, magistraţii, funcţionarii publici etc.)". Colonelul Mircea Dogaru, preşedintele SCMD, a dat citire Proclamaţiei din Piaţa Eroilor Patriei, iar reprezentanţii sindicatelor şi fundaţiilor prezente au votat PLATFORMA CIVICA.
Textul Proclamaţiei a fost depus de către SCMD, cu număr de înregistrare la sediile MApN, MAI şi SRI şi urmează să fie depus de Fundaţia FACIAS la primul ministru, la Preşedinţie, la Parlament şi la forurile internaţionale.

 

 

 

 

Viorel Rînghilescu, adevăratul fondator al Partidului Democrat (uzurpat de Traian Băsescu), unul dintre cei mai îndârjiţi luptători împotriva alianţei politice aflate la guvernare. El a demonstrat, cu probe materiale, ilegitimitatea PD-ului lui Traian Băsescu, iar de curând inexistenţa legală a PDL. Viorel Rânghilescu este cetăţean olandez.

 

                                                                      PROCLAMAŢIA

                                                                din Piaţa Eroilor Patriei

Noi, reprezentanti de drept ai Societatii civile, intruniti astazi, 7 octombrie 2011, in Piata Eroilor Patriei, cu ocazia Zilei Internationale a Muncii Decente, proclamam, in numele sindicatelor si asociatiilor pe care le reprezentam, in atentia intregii natiuni romane si a reprezentantilor NATO, participanti la Adunarea Anuala Parlamentara NATO la Bucuresti, hotararea noastra de a lupta pana la capat, prin orice mijloace legale, pentru afirmarea drepturilor noastre legitime, conforme legislatiei europene, drepturi care constituie baza PLATFORMEI CIVICE pe care o propunem tuturor cetatenilor Romaniei, dupa cum urmeaza:
1. Dreptul inalienabil si neingradit la munca decenta, fapt ce presupune:
• Locuri de munca garantate, indiferent de varsta, persoanelor majore, prin contracte colective si individuale
• Libertatea alegerii locului de munca
• Salarii decente
• Protectie sociala
• Dialog social
• Pensii decente
• Alocatii pentru copii
• Ajutoare sociale pentru persoane cu dizabilitati.
2. Dreptul inalienabil si nerestrictionat al cetateanului la proprietate mobila, imobila si de calitate (grad militar, titlu stiintific, pensie dobandita, drept de autor sau proprietate intelectuala, etc).
3. Dreptul inalienabil de proprietate al natiunii romane asupra solului, subsolului, apelor, spatiului maritim si aerian romanesc.
4. Dreptul la sanatate fapt ce presupune refacerea retelei de spitale si unitati medicale de stat, a productiei farmaceutice romanesti si interzicerea desfiintarii Institutului Cantacuzino.
5. Dreptul la educatie prin reforma invatamantului in interesul imediat si de perspectiva al natiunii romane, cu interzicerea stricta a politizarii acestuia.
6. Dreptul la justitie obiectiva prin interzicerea amestecului Executivului si politizarea actului de justitie, desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, etc.
7. Dreptul la cultura romaneasca si europeana, prin depolitizarea culturii si desfiintarea instrumentelor de tip stalinist gen CNA si ICR.
8. Dreptul la siguranta nationala, prin refacerea si depolitizarea completa a structurilor militare, de ordine publica, siguranta nationala, penitenciare si reinvestirea in productia romaneasca de aparare.
9. Dreptul inalienabil al natiunii romane la un stat social, ca expresie a vointei si intereselor cetatenilor.
10. Dreptul la un guvern responsabil in fata natiunii.
11. Dreptul la reprezentare parlamentara corecta prin anularea restrictiilor de tip politie politica si “lustratiilor”, a actualului sistem electoral ticalos si interzicerea migratiei parlamentare.
12. Dreptul cetatenilor de a declansa procedura de suspendare a Presedintelui prin depunerea unui milion de semnaturi.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

 

P.S. Un amănunt interesant: deşi la mitingul de la Academia Militară au fost prezente şi au filmat mai multe televiziuni, la programele de ştiri n-au apărut decât câteva cadre generale, fără nimic din discursurile incendiare al vorbitorilor (cele mai penetrante au fost: al colonelului Mircea Dogaru, al Denisei Popovici, al generalului Mihai Popescu şi al lui Viorel Rînghilescu - cel care a demostrat că PDL nu există legal). Practic, televiziunile au transmis… nimic. Încurcate sunt căile Domnului şi ale montajelor Tv !...

Citeşte şi pe site-ul SCMD
 

Afisari: 2390
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: NjsZYLxpckxN (Mar, Sun 11, 2012 / 02:05)
Am fost si eu la targul de carte de la Torino, in litatace de cititor, din pacate am avut proasta inspiratie sa merg in ultima zi (luni) cand deja nu mai era picior de scriitor ! Confirm spusele Dvs. despre stand: jos palaria! Eu am avut de-a face cu cei de la Carturesti, amabili si profesionisti si, noroc si mai mare, am dat si de editura Dvs. sarda care aveau un ultimissimo exemplar din La casta dei suicidi cu autograful scriitorului !!! O citesc chiar zilele astea, sunt cam pe la jumatate, imi place enorm! (O sa zica lumea ca ne-am pus de acord, va fac numai complimente pe aici!)Numai bine si poate am placerea sa va cunosc la editia de anul viitor!Cordialmente,Veronica Drugas
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter