Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Întrucât, din motive pe care nu le analizez acum, utilizarea acestui site îmi este blocată (nu mai am acces la modulul de administrare), am deschis o altă platformă, mai bine protejată, pe domeniul certitudinea.com. Site-ul de față, certitudinea.ro, rămâne în continuare funcțional, dar numai ca o arhivă a certitudinea.com. Așadar, postările noi le puteți urmări, de acum, pe site-ul certitudinea.com.
MIRON MANEGA – Ispravnic de concept

Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR şi Sindicatul Militarilor se opun proiectului Roşia Montană

Data publicarii: 21.07.2011 23:35:00

 

                                                 COMUNICAT USSCFR

Urmărind cu îngrijorare acţiunile iresponsabile, de distrugere voluntară şi sistematică a valorilor şi resurselor naţionale, făptuite de guvern şi de celelalte structuri ale puterii, şi considerând că niciun cetăţean roman, nicio comunitate, nicio structură socială sau profesională nu pot rămâne insensibile la tot ce înseamnă habitatul unui popor, Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR ia act şi atitudine în cazul Roşia Montană, solidarizându-se cu Asociaţia AD ASTRA a oamenilor de ştiinţă români şi cu toţi cei care se opun proiectului de exploatare minieră al companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).

 

USSCFR susţine, de asemenea, apelul Fundaţiei Culturale Roşia Montană şi consideră drept iresponsabilă şi antinaţională decizia Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, ca şi pe cea a membrilor Comisiei Naţionale de Arheologie care au votat, în secret, în data de 12 iulie a.c., pentru descărcarea de sarcină arheologică a masivului Cârnic, acestea petrecându-se în condiţiile încălcării unei decizii definitive şi irevocabile a Curţii de Apel Braşov din anul 2007, care a anulat avizul de descărcare arheologică nr. 4/2004, eliberat anterior pentru masivul Cârnic de către aceeaşi comisie.

 

În deplin acord cu poziţia Asociaţiei AD ASTRA şi a Fundaţiei Culturale Roşia Montană, susţinem cererea de demisie a ministrului culturii Kelemen Hunor şi a membrilor Comisiei Naţionale de Arheologie, pentru activitatea lor îndreptată împotriva protejării patrimoniului arheologic, cultural şi arhitectonic de la Roşia Montană, în grav conflict cu misiunea Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional şi încălcând hotărâri definitive şi irevocabile ale justiţiei.

 

USSCFR nu este o doar organizaţie revendicativă, dedicată strict apărării drepturilor salariale ale membrilor ei, este o structură alcătuită din cetăţeni ai României, care se simte inplicată şi responsabilă de tot ce afectează soarta ţării şi a locuitorilor ei, pe termen scurt şi pe termen lung. Cerem, aşadar, împreună cu toţi cei care se simt cetăţeni ai acestei ţări, demisia lui Kelemen Hunor din funcţia de ministru şi a tuturor membrilor Comisiei Naţionale de Arheologie!
 

PREŞEDINTE USSCFR
Denisa POPOVICI

 

                                                   COMUNICAT SCMD

Nu povestea cianurilor intereseaza, întrucat acestea se folosesc frecvent, inclusiv la exploatarea cuprului. Nu povestea aurului de la Roşia Montană ne interesează, întrucât se exploatează de mai bine de 2000 de ani şi nu prea mai este!…

 

În spatele ticăloşiei propagandistice ale unui mare asasin economic transnaţional, despre raiul pe care-l va asigura locuitorilor de la Roşia Montană, se ascunde văduvirea naţiunii române de materiale strategice, extrem de scumpe şi de rare, absolut necesare zborurilor spaţiale şi care se găsesc acolo în cantităţi ”uriaşe”, adică 100-200 g la tona de steril: vanadiu, titan, litiu, cositor.
S-a început prin mituirea unor ciubucari de presă şi a unor trădători locali cu câte 10.000 $ de căciulă. Astăzi avem Guvernul de trădători pe care-l merităm, cu miniştri alogeni şi antinaţionali.

 

Sfidând decizia potrivnică a Academiei Române, în repetate rânduri, şovinul, anacronicul şi antiromânul Kelemen Hunor, ”sinistru” al Culturii şi Patrimoniului Naţional, dă girul, prin certificatul de descărcare de sarcină arheologică, emis la 14.07.2011, de impostorii şi trădătorii de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba, distrugerii masivului Cârnic şi continuării jefuirii ca în codru a bogăţiilor care au mai rămas naţiunii române.

 

Subscriem apelului Fundaţiei Culturale Roşia Montană, alăturându-ne prin semnătuă, şi îndemnându-i pe toţi membrii şi simpatizanţii SCMD să o facă, listei deschise de protestatari care-i uneşte pe adevăraţii cetăţeni români, indiferent de etnie, trăitori în România, Canada, Danemarca şi Israel, deocamdată, împotriva acestei ultime ticăloşii, sperăm, a Guvernului portocaliu, guvern al genocidului, subminării economiei naţionale, distrugerii patrimoniului cultural, al spiritualităţii şi identităţii româneşti.
Un NU hotărât proiectului Roşia Montană!
Jos Kelemen Hunor! Jos Emil Boc! Jos Traian Băsescu!
Trăiască România!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Afisari: 1851
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Ut5rwf9V (Jul, Sun 12, 2015 / 09:23)
Posts like this brgiethn up my day. Thanks for taking the time.
Nume: Ut5rwf9V (Jul, Sun 12, 2015 / 09:23)
Posts like this brgiethn up my day. Thanks for taking the time.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter