Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Tema De Gandire

O piesă muzicală dedicată, în Finlanda, lui Corneliu Zelea Codreanu
28.06.2020 23:56, Miron Manega
''Un erou al Europei - Fiul României'' (A Hero of Europe - The Son of Romania) așa se numește piesa muzicală dedicată lui Corneliu Zelea Codreanu de o trupă suedeză din Finlanda. Piesa se găsește pe site-ul organizației Svensk Ungdom (Tineretul Suedez) din Finlanda. Formația de muzică a SU are cântece de factură naționalistă (dar nu șovină!) inspirate din istoria, tradiția și folclorul suedez. Printre acestea se află însă și piesa ''A Hero of Europe - The Son of Romania'', dedicată liderului Mișcării Legionare din
citeste tot >>
SERBIA: "Unio Duo Nationum" împotriva românilor. Regizor si scenarist: Vladimir Putin
24.06.2020 10:23, Miron Manega
Duminică 21 iunie au avut loc, în Serbia, alegeri parlamentare și locale. Partidul lui Aleksandar Vucic a câştigat cu un scor impresionant, obţinând peste două treimi din voturi, deşi partidele din opoziţie, care au boicotat scrutinul electoral, au anunţat că peste jumătate din electorat nu a venit la urne. Interesant e că Budapesta a reușit să bage 10 deputați maghiari din Voivodina în parlamentul de la Belgrad și 12 la nivel provincial. Bucureștiul nici măcar un telefon nu a dat partidului românesc care a candidat în Timoc. Iar în media românească aproape nimeni nu a catadicsit să menționeze sau să analizeze evenimentul, care nu s-a ridicat la ''standardele'' impuse de cazul Gheorghe Dincă sau de legea privind fumatul, prioritară în dezbaterile parlamentare.
citeste tot >>
Al cui ambasador este  Adrian Zuckermann? Al lui Trump, sau al Americii subterane?
12.04.2020 10:51, Miron Manega
Un adevăr nu poate fi redus niciodată la nivelul persoanei care-l rostește. Un adevăr sau o evidență rămân ceea ce sunt prin ele însele, nu prin purtătorul lor. Corolarul e că nici minciuna nu poate căpăta statut de adevăr doar pentru că rostitorul ei este o persoană credibilă. Același ''bruiaj'' al mesagerului asupra mesajului se manifestă și la nivelul faptelor. Ne e greu să recunoaștem, de pildă, că Nicolae Ceaușescu a realizat lucruri remarcabile, unele chiar uluitoare, doar pentru că aceste lucruri au fost realizate de un ins totalmente demonizat în conștiința publică. Ceea ce vreau să spun e că am depășit demult faza în care respingeam un adevăr evident pentru că rostitorul lui era o persoană care, în mod justificat sau nu, îmi era dezagreabilă. De aceea, fără a fi, nici pe departe, vreun fan al lui Adrian Severin, ba chiar dimpotrivă, ar fi necinstit să nu-i aprecizez unele merite, atunci când e cazul.
citeste tot >>
TRĂIASCĂ PRIETENIA SÂRBO-MAGHIARĂ! TRĂIASCĂ PUTIN! Iancu de Hunedoara, omagiat în Serbia ca erou ungur
29.07.2019 08:52, Miron Manega
În timp ce la Băile Tușnad premierul Ungariei Viktor Orban tună și fulgeră împotriva abuzurilor românești de la Valea Uzului, cerând ''o soluţie acceptabilă pentru maghiarii din Transilvania'', în Serbia ni se instrumentează o altă surpriză politică. Luni, 22 iulie a.c., la Zemun, lângă Belgrad, în prezența președinților Ungariei și Serbiei (János Áder și Aleksandar Vucic) a fost dezvelită o statuie a lui Iancu de Hunedoara, finanțată de Ungaria și dăruită Serbiei, voievodul român fiind considerat erou ungur. Pe soclul statuii se găsesc inscripții exclusiv în limba maghiară și sârbă. Iată cum comentează site-ul maghiar hirado.hu
citeste tot >>
"Dacă bobul de grâu moare..."
20.03.2019 14:37, Miron Manega
Marți 19.03.2019, comuna Beciu din județul Teleorman a fost în doliu. Constantin Cojocaru, unul dintre fii satului, după un scurt popas de despărțire, a plecat la cele veșnice... A fost o înmormântare simplă, decentă, la care au participat peste 100 de persoane, mare parte veniți din București. Surprinzător de mulți, totuși, având în vedere rapiditatea cu care s-a desfășurat totul: duminică noaptea a murit, luni a fost dus în satul natal, marți a fost înmormântat. În afară de rude și prietenii foarte apropiați, n-au lipsit nici membri ai Grupului pentru România, constituit la inițiativa lui Constantin Cojocaru. Evident, și Cezar Avrămuță cu tricolorul său uriaș. Slujba a fost curată și întreagă, ținută de doi preoți cu voci excepționale: Constantin Dănescu din Beciu (județul Teleorman) și Angheluș Cătănoiu din comuna Sprâncenata (județul Olt), o localitate foarte apropiată.
citeste tot >>
VIDEO. Mai grav decât pornografia infantilă: folosirea copiilor la propaganda urii interetnice
11.03.2019 21:26, Miron Manega
Circulă în spațiul public un filmuleț revoltător, în care o fetiță maghiară, în vârstă de 10-12 ani, rostește, în cadrul unei manifestații antiromânești, un text reprodus parcă din discursurile lui Horthy. E un text care incită la violență și ură interetnică, rostit în public, în cadrul unei ''ceremonii'' șovine. Cu precizarea că se întâmplă în România. Este de conceput așa ceva? Este permis ca un copil să fie folosit pentru a lansa astfel de mesaje?... Se pare că în România, cu complicitatea criminală, dacă nu cu colaborarea directă a autorităților statului român - da. Sau, în altă ordine de idei: oare ce s-ar întâmpla dacă o fetiță româncă de vârsta celei care rostește aceste cuvinte ar face același lucru în Ungaria?
citeste tot >>
Simona Halep si "Charlie Hebdo"
16.06.2018 08:17
''O caricatură a revistei de satiră Charlie Hebdo a provocat o adevărata furtună în România. Într-o țară sătula să fie redusă doar la minoritatea rromă, foarte săracă și asociată în mod regulat cu delicvența din Vestul Europei, valul de indignare a inundat rețelele de socializare'' - comenta, după declanșarea scandalului, publicația franceză Ouest France. Fosta prezentatoare TV Anca Lungu, care s-a stabilit în Franța, la Nisa, a cules câteva opinii franceze cu privire la caricatura Simonei Halep din revista Charlie Hebdo.
citeste tot >>
DEMENŢA DIGITALĂ. Cum devenim nebuni noi înşine şi copiii noştri
10.02.2018 17:38
Profesorul Manfred Spitzer, neurolog şi director medical al Spitalului Universitar Psihiatric din Ulm, Germania, a avut parte de o atenţie sporită din partea presei datorită cărţii sale extrem de bine vândute ''Demenţa digitală. Cum devenim nebuni noi înşine şi copiii noştri'' (''Digitale Demenz. Wie wir uns und unsere Kinder um den Verstand bringen'') şi opiniilor sale tranşante. Referindu-se la numeroase descoperiri din domeniul neurologiei şi adăugând noi descoperiri, Manfred Spitzer aduce, în cartea sa, noi argumente - în sprijinul cercetărilor anterioare ale specialiştilor cu renume din domeniu - pentru faptul că utilizarea prea frecventă a internetului poate tâmpi oamenii.
citeste tot >>
Autonomia "Tinutului Secuiesc", respinsă de Consiliul Europei, dar realizată, pas cu pas, de "binomul" PSD-UDMR
17.12.2017 21:28, Miron Manega
Iată o știre din 2015 care n-a prea fost dezbătută în media românească, deși vizează însăși existența României ca ''stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil'' (Constituția României, Art.1.1). Iar decizia Consiliului Europei este ignorată cu un tupeu sfidător atât de guvernul Ungariei, cât și de struțo-cămila politică UDMR. Zic ''struțo-cămilă'' pentru că, pe de o parte, este un ONG cu statut de partid, iar pe de altă parte pentru că servește interesele Ungariei dar este subvenționată de statul român.
citeste tot >>
Sistemul de sănătate mintală este fundamental un proiect politic
22.08.2017 09:16, Dr. Bruce M. Z. Cohen
Am prezentat dovezi categorice care arată că profesioniștii-psiho nu au fost creaţi dintr-un interes pentru sănătatea populaţiei, ci, dimpotrivă, au fost creați și s-au extins cu scopul de a guverna/reglementa și gestiona/controla populațiile din Occident, prin personalizarea problemelor sociale și economice generale, patologizarea dizidenței politice, pentru a face poliție și a pedepsi grupurile problematice și deviante și pentru a reproduce normele și valorile dominante ale elitei conducătoare, prin discursul psihiatric. Chiar dacă cititorii nu acceptă întru totul poziția mea, sper că de acum s-au convins că sistemul de sănătate mintală este fundamental un proiect politic.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter