Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

DE CE URÂM FEMEILE? Aici şi acum

Data publicarii: 20.01.2011 09:46:00

 

Există poveşti care încep cu sfârşitul. Dintre acestea, unele, mai puţine, ce-i drept, sfârşesc cu un preludiu. Adică exact cu ceea ce ar fi trebuit să înceapă. Pe vremuri, abordarea unei femei de către un bărbat, era un întreg ritual. O vedeai, apelai la o cunoştinţă comună care îi dădea de înţeles cum că…, apoi, prin intermediul aceleaişi cunoştinţe, se aranja o întâlnire “întâmplătoare”. Dacă atracţia rezista primului contact, urma o invitaţie la film, la teatru sau la o cofetărie, pe urmă plimbări, “vrăjeli”, primul sărut, apoi alte plimbări, alte “vrăjeli” şi, în cele din urmă, mult-aşteptata noapte de dragoste sau cererea în căsătorie.
Astăzi, ambalajul de gesturi şi cuvinte premergătoare a fost abolit. Goana iresponsabilă după sex a dus la răsturnarea valorilor şi la absolutizarea plăcerii ca principiu de viaţă. Mecanismul este împărtăşit în egală măsura de femei şi bărbaţi, cu precizarea că s-a produs şi o preluare vizibilă a iniţiativei amoroase de către sexul, până mai ieri, slab. Femeia şi bărbatul şi-au devenit reciproc obiecte sexuale. Dacă e bine sau rău este greu de apreciat, pentru că sistemul de evaluare, adică morala şi convenienţele sociale, au rămas fidele unor moravuri tradiţionale. Nu ştim, deci, dacă e cazul să ne îngrijoreze sau nu noile date ale raporturilor dintre bărbat şi femeie. Putem constata, doar, că nu mai e nimic surprinzător să afli că există cupluri căsătorite care oferă servicii sexuale altor cupluri căsătorite, sau că este modern şi de bonton să participi la sex-party-uri în care se schimbă partenerii. Astăzi, poţi avea surpriza, ca bărbat, să intri în camera de la hotel, de exemplu, şi să găseşti o femeie goală sub cearşaf sau, şi mai stupefiant, să-ţi intre o femeie în birou, să îngenunchieze în faţa ta şi să-ţi deschidă fermoarul de la pantaloni… Sunt întâmplări curente, nu scene din filme de serie X (poate doar inspirate). Este clar, bătrânescul “festina lente” (grăbeşte-te încet) a devenit “time is money”, într-o aplicaţie extrem de urgentă şi diferită de contextul iniţial… Totul a devenit simplu, schematic, pragmatic, nimeni nu mai aşteaptă, lumea se grăbeşte împreună cu planeta. În ce direcţie, încă nu ştim. Un “aici şi acum” generalizat reglează imperativ raporturile economice, raporturile sociale, raporturile sexuale.
Am fi tentaţi să considerăm toate acestea “efecte perverse ale gândirii liberale”, dar anvergura lor depăşeşte limitele unei deturnări obişnuite de la rosturile firii. E prea multă violenţă, panică, ba chiar disperare în graba aceasta, de parcă am fi într-o permanentă stare de război, de parcă astăzi ar fi ultima zi. Greşeala este că, în loc să ne reculegem, ne aruncăm în vârtej.
În antichitate, femeile erau considerate un bun comun, dar nu oricum. Epictet povesteşte, în “Manualul stoicului”, cum un desfrânat încerca să-şi justifice adulterul, folosindu-se de această realitate a societăţii ateniene. Filozoful Diogene, cu tot cinismul care îl caracteriza, l-a pus însă la punct: “Fripturile care se servesc la masă la început sunt comune. Dar de îndată ce porţiile au fost făcute şi împărţite, ai fi lipsit de orice cuviinţă şi ruşine dacă ai lua bucata din farfuria vecinului tău”. Astăzi, ne-am putea imagina această scenă, doar înlocuind femeile cu bărbaţii. Căci, aşa cum se poate constata, în raporturile sexuale femeia este mereu deasupra, iar bărbaţii au devenit un bun comun. Aici şi acum.
 

Din cartea "DE CE URÂM FEMEILE?", în curs de apariţie

Afisari: 1705
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: ioana... (Jan, Thu 20, 2011 / 21:10)
miron manega!

in incercarea lor de a 'atinge' uimitoarea taina, nesfarsita frumusete, inefabila chemare, uluitoarea complementaritate, eternul intreg BARBAT-FEMEIE...cuvintele raman mereu batute in cuie...
Nume: Liviu Cristea (Jan, Fri 21, 2011 / 20:52)
Duda lui Adam

" Iar lui Adam i-a zis : " Pentru ca ai ascultat vorba femeii tale ..." "
Geneza 3.17


1. Se ia puţin carbon , se modelează in timp un om , apoi i se suflă in nări suflare de viaţă necesară unui spirit viu .
Compoziţia se pune apoi la "copt" in ETER pentru a se putea ORIENTa .
Respiraţia-miros irigă creaţia divină , sistemul permiţând patru ramificaţii : văzul , auzul , gustul şi pipăitul .
Nici la stânga , dar nici la dreapta , exact la mijloc , se plantează pomul vieţii - nasul şi pomul cunoaşterii binelui & răului - gura . Atenţie , rodul gurii - vorba - este contraindicat chiar şi celor bine intenţionaţi , deoarece atrofiază intuiţia , generează epuizare energetică , stres , calomnie , manipulare , conflicte , bla-bla , katerincă , dictatură etc . .
La un moment dat omul adoarme . Se ia forma buzei superioare , se completează simetric , obţinând astfel nu o clepsidră sau o amforă , cum v-aţi fi aşteptat , ci o ... femeie !

2. Glasul ispiteşte femeia . Ea observă ca rodul gurii atrage atenţia , se mestecă mai uşor ca alte alimente , ar fi chiar de dorit sa dea inţelepciune omului . Astfel îl duce de nas pe barbatul de lângă ea , care bineînţeles că " pune botu` la provocare ".
Nerespectarea unicului sfat al Bunului Dumnezeu i-a stat in gât omului şi a condus , prin dezvoltarea limbajului articulat in detrimentul tăcerii , intuiţiei şi al comunicării telepatice la căderea omului din rai , direct in balamucul graiului .

3. Logos = idee , informaţie , mesaj , cuvânt etc. .

4. Renumiţi cercetatori ai comunicarii , prin utilizarea celor mai moderne mijloace ale tehnicii actuale , inclusiv dispozitive de întoarcere in timp , au reuşit sa reconstituie prima propozitie articulată . Scurtă dar concisă , spre surprinderea multora , aceasta a fost : " Iubiţel , fii draguţ şi du gunoiul ! ".

5. No comment !

Liviu Cristea
Nume: ioana... (Jan, Fri 21, 2011 / 21:53)
...iar restul e tăcere...
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter