Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

DE CE URÂM FEMEILE? Misogini şi femei de unică folosinţă

Data publicarii: 29.12.2010 21:56:00

 

Într-o societate de consum care se respectă, femeile ar putea fi împărţite în trei categorii: femei de unică folosinţă, soţii şi femei eterne. Acestea din urmă sunt, de regulă, femei ideale, adică ficţiuni plăsmuite de scriitori şi artişti. Ei sunt marii vinovaţi de existenţa acelui concept schopenhaurian (la care a subscris şi Eminescu), conform căruia „femeia este copia imperfectă a unui prototip irealizabil”. Acest prototip utopic, care este, în fond, un fel de portret robot, o imagine virtuală creată de poeţi şi artişti, a indus în eroare multe generaţii de visători, pe care i-a transformat, în cele din urmă, în misogini incurabili. Misoginismul, la rândul lui, este de două feluri: extremist şi moderat. Misoginii extremişti refuză din principiu orice fel de relaţie cu femeile, transformîndu-şi existenţa într-un calvar al abstinenţei absurde. Unii dintre ei devin homosexuali. Misoginii moderaţi sunt, de regulă, afemeiaţi notorii şi declaraţi. Ei nu refuză femeia, dar nici nu o iau în serios. O folosesc în scopuri strict sexuale, după care o abandonează, instituind astfel conceptul modern: femei de unică folosinţă.
Femeile de unică folosinţă au existat din toate timpurile, dar s-au numit diferit, în funcţie de moda vremii şi specificul locului. Astăzi, ca şi odinioară, ele sunt de două feluri: profesioniste (prostituatele) şi amatoare (păcălitele). Profesionistele sunt fostele amatoare care au luat taurul de coarne şi şi-au zis: „Dacă tot e să fiu proastă, măcar să fiu proastă pe bani!”. Atitudine corectă sub aspect financiar, dar şi un mod capitalist de a aboli războiul dintre sexe. După ce şi-au asumat condiţia inclusă în definiţie, femeile de unică folosinţă au început să şi-o îmbunătăţească, s-o optimizeze, să-i prelungească termenul de garanţie. Adică, în funcţie de scopul propus, coeficientul de inteligenţă şi capacitatea de rezistenţă la mediu, din categoria femeilor de unică folosinţă s-au desprins „speciile” ameliorate, respectiv femeile de folosinţă temporară şi femeile de folosinţă îndelungată. Ambele subcategorii se înscriu într-o suprastructură mai largă, acceptată de toată lumea ca fiind cea a amantelor secrete. Există şi amante oficiale, dar acestea constituie o categorie specială care merită o abordare într un-context dedicat, în care se poate dezvolta şi conceptul de soţie.
Revenind la amantele secrete (femei de folosinţă temporară sau îndelungată), ele sunt recrutate, de regulă, din rîndul manechinelor şi fotomodelelor, pentru că sunt prezenţele cele mai obişnuite ale mediului de... recrutare. Posesorii lor, temporari sau îndelungaţi, le „cumpără” în funcţie de capriciile sexuale ale momentului, adică în funcţie de cum „obiectul” cu pricina le trezeşte insipiraţia. „O vreau pe asta” – îşi zic şi, dacă „obiectul” nu e adjudecat de altcineva, tranzacţia se rezolvă rapid, într un ritual modern de vânzare-cumpărare, în care se fixează preţul în bani, servicii şi bonusuri. „Cumpărătorul” se întâmplă să fie, de cele mai multe ori, un om de proastă calitate, dar cu bani, maşină şi vilă. Uneori e suficientă maşina, fie ea şi închiriată sau împrumutată de la un prieten. Însă, în cazul acesta, avem de-a face cu un impostor care nu achită consumaţia. Adică vrăjeşte, profită şi fuge, lăsînd „obiectul” cu buzele umflate... Riscurile meseriei...
Dar, cu excepţia unor astfel de cazuri accidentale de "evaziune fiscală", raportul dintre misoginul cu bani şi femeia de folosinţă unică, temporară sau îndelungată, este, în fapt, o răzbunare, ba chiar o victorie a obiectului asupra cumpărătorului. În speţă, asupra bărbatului misogin, care nu agreează femeia decît ca obiect sexual. Atitudinea misogină este o abordare imatură şi neputincioasă a universului feminin, a cărui replică pe măsură este feminismul. Cele două atitudini sunt identice şi se întâlnesc în zicala: „Vulpea, când n-ajunge la struguri, zice că sunt acri”. Ca atare, misoginului (dar şi feministei) nu-i rămîne decât alternativa: ori să se lipsească de ei, ori să-i cumpere de la tarabă.
 

(Din volumul "DE CE URÂM FEMEILE?", în curs de apariţie)
 

Afisari: 3902
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: ioana (Dec, Thu 30, 2010 / 22:20)
miron manega, ioana e si foarte temperamentala si foarte repezita... se pare ca a avut (deloc intamplator?) nevoie de ceva timp sa inteleaga zambetul tau foarte trist si foarte ...UNISEX... La multi ani!
Nume: Miron Manega (Dec, Thu 30, 2010 / 22:48)
Ioana, Ioana,sunt bucuros ca te-ai dumirit. Zambetul meu este insa doar trist, nu si UNISEX, pentru ca apartin "speciei" in care m-a repartizat natura. Numai ca gandesc masculin intr-un mod oarecum medieval-romantic, in care femeia este Femeie, iar barbatul - Barbat. Restul e disectie...
Nume: ioan lila (Jan, Sat 01, 2011 / 13:48)
miron manega, vreau sa vorbesc cu tine

iti sint inca dator cu o viata, dar poate ca ma indatorezi iar!

cu mai veche prietenie,

ioan lila
Nume: ioana... (Jan, Sun 02, 2011 / 13:53)
Miron Manega, multumesc!...UNISEX era doar o proiectie...nu in barbat, ci in titlu...da, ai dreptate...Femeia este Femeie iar Barbatul este Barbat...cata Frumusete!!!...restul e disectie...
Nume: o studenta la Litere (Feb, Mon 14, 2011 / 04:21)
In primul rand, definitia misoginului e gresita. Cea corecta e urmatoarea, conform DEx-ului:
MISOGÍN, -Ă, misogini, -e, s. m., adj. (Livr.) 1. S. m., adj. (Bărbat) care urăÈï¿Â½te femeile. 2. Adj. Care manifestă, exprimă ură faÈï¿Â½ă de femei. [Var.: misoghín, -ă s. m., adj.] "" Din fr. misogyne, germ. Misogyn.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de cata | GreÈï¿Â½eală de tipar | Permalink
Misogin âï¿Â½Â  afemeiat, muieratic

Dupa cate vedeti, misogin e cu totul opus termenului de afemeiat, iar afemeiatii notorii de care vorbiti, ca, spre exemplu ,Don Juan al lui Moliere sau Tirso de Molima, nu sunt MISOGINI. Acesti termeni se bat cap in cap. Afemeiatii ,,iubesc" prea mult femeile, pe cand misoginii le detesta din diverse motive(nu intru in detalii acum pentru ca ar trebui sa recurg la psihologie). In al doilea rand, homosexualii mai niciodata nu deriva din misogini. Cum sa deteste exact identitatea pe care ei doresc s-o preia? Plus ca majoritatea dintre ei se intelege de minune cu femeile. Sunt profund dezamagita de articol. E superficial si recurge doar la idei care sunt vehiculate de nu stiu cand in mentalitatea comuna a barbatilor, mai ales cea referitoare la femeile de unica folosinta. Cum se face ca daca barbatul isi obtine placerea e destept, dar o femeie care , sa folosesc sintagma englezeasca, ,,engages in a one night stand sexual encounter" este ,,pacalita"? la urma urmei isi obtine si ea placerea...Nu mai e vorba de pacaleala aici. Intrebati femeile inainte pentru ca multe dintre ele sunt constiente ca nu e vorba despre vreo mare iubire la mijloc. Femeile de lunga folosinta nu deriva din prostituate sau din cele de o noapte. Ca unele din ele sunt curtezane si stau cu un barbat pe bani, asta e altceva. Discutati prea multe teme si sariti de la un lucru la altul fara a aprofunda nimic. Daca voiam o asa viziune apelam la baiatul de la coltul strazii sau la un camionagiu!
Nume: Miron Manega (Feb, Mon 14, 2011 / 11:02)
Pentru "o studenta la Litere":
Pai, chiar asa: decat sa va enervati citind acest text superficial si neavizat, de ce nu apelati "la baiatul de la coltul strazii sau la un camionagiu"? Ati fi, desigur, mult mai satisfacuta, asa cum singura afirmati. Imi cer scuze pentru disconfortul provocat de lectura...
Nume: asa e (Apr, Fri 29, 2011 / 11:09)
FEMEILE SUNT NISTE CRETINE SI NISTE PROASTE DE 2 NABI HUAA CRETINELE DE MUIERI JSO OVARELE CURVRA DRACU
Nume: Lucian Iordanescu (May, Tue 17, 2011 / 13:11)
Pentru studenta la litere: Afirmand: "isi obtine si ea placerea", habar nu aveti ce este aceea o femeie, confundand-o cu o femela. Ca este asa, rezulta din concluzia ce pare sa va tenteze, privind apelarea la baiatul din cotlul strazii si la camionagiu. O tiganca batrana, care imi prezenta diferenta dintre placerile unui barbat si cele ale unei femei, a concluzionat astfel, tanjeala dupa placere a femeii: "una este sa calci cu cisma intr-un rahat si cu totul alta este sa faci rahatul in cisma". Poate chiar reusiti sa intelegeti domnisoara (probabil) studenta la "litere".
Nume: holm (Aug, Wed 10, 2011 / 16:18)
D-voastră nu cunoaşteţi subiectul abordat, adică femeile! Pentru a le cunoaşte e nevoie să vă daţi jos de pe postament şi să le priviţi de le egal!
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter