Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

SRI, atitudine de inchizitor stalinist: rechizitionează, nu negociază

Data publicarii: 03.02.2015 09:14:00

Foarte interesant (ca să nu spun revoltător) răspunsul dat de Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informații, jurnaliștilor de la ziarul RING, atunci când aceștia i-au cerut explicații în legătură cu pretenția de a prelua, pur și simplu, 20.000 mp din terenul pe care se află Spitalul CF 2 din București. Ceea ce înseamnă trei clădiri (din patru), cu terenul aferent. Iată declarația acestuia:

 

"Avem nevoie de acest spital nou pentru mutarea unor capabilităţi medicale, adică tot ce înseamnă tehnică medicală, personal (n.n. și cu cei 600 de angajați ai Spitalului CF 2, ce faceți, domnule Sava?), cu toată logistica aferentă, întrucât spitalul din zona 1 Mai, «Prof. dr. Agrippa Ionescu», îşi desfăşoară activitatea într-un spaţiu închiriat. A fost un spaţiu al spitalului care a fost revendicat şi, ulterior, SRI a plătit chirie. Dar s-a hotărât că este mult mai economic să se construiască un spital ca să mute capabilităţile acolo decât să plătim chirie".

 

Explicația nu e revoltătoare prin expunerea de motive (care este, probabil, justă, adică oamenii SRI-ului poate că chiar au nevoie de încă un spital în care să-și trateze „ochiul și timpanul”), ci atitudinea de inchizitor stalinist a instituției numită SRI. Adică, pentru că nu mai are loc în propria casă, SRI-ul evacuează casa vecinului, ca să se mute el acolo, fără alte preparative decât simpla înștiințare. De ce? Pentru că, așa cum explică purtătorul de cuvânt al SRI, „s-a hotărât că este mult mai economic să se construiască un spital ca să mute capabilităţile acolo decât să plătim chirie”.

 

 

„S-a hotărât” de către cine, d-le Sava? Președintele CSAT (Klaus Werner Iohannis) știe?  Vicepreședintele CSAT (Victor Ponta) știe? Dar Guvernul? Dar Parlamentul? Dar pe Robert Cazanciuc, ministrul Justiției, l-ați întrebat? Că și el este membru CSAT… Dacă da, țin să reamintesc tuturor, inclusiv lui Ioan Rus că, pe locul unde se află acum Spitalul CF 2, era Așezământul Regina Maria și aparținea Casei Regale (nu Coroanei Regale). Iar vânzarea către Societatea de Căi Ferate a fost o vânzare condiționată, în sensul că acolo nu poate fi altceva decât un spital CFR. Ca să nu mai vorbesc de faptul că Spitalul CF 2 (ca aproape toate spitalele CFR) s-a construit din banii ceferiștilor.

 

Deci, dacă aveți nevoie de cât mai multe spitale pentru bolnavii din SRI, și dacă „este mult mai economic să se construiască un spital ca să mute capabilităţile acolo decât să plătim chirie", nu este mult mai economic, mai simplu și mai bine pentru toată lumea, să acceptați oferta generoasă a Spitalului CF 2, care vă cedează policlinica din Calea Griviței, unde nu va mai trebui să plătiți chirie și unde spațiul este dublu față de ceea ce aveți dvs. În B-dul 1 Mai? Dacă nu acceptați, înseamnă că nu spitalul vă interesează, ci terenul. Ca să - ce?, domnule general Voinescu?

 

P.S. Pe lângă Spitalul «Prof. dr. Agrippa Ionescu» din zona Bulevardului 1 Mai ( de fapt Ion Mihalache), Serviciul Român de Informații mai deține superbul spital de la Balotești, baza de tratament balnear de la Govora (care odinioară aparținea "oamenilor muncii") și centrul de recuperare "Maioru" din Bucureștii Noi, însușit tot de la CF 2.

 

Citește și Ordin SRI: Vrem 20.000 de metri pătrati de la Spitalul CF 2!

_____________________________________________

 

Afisari: 2141
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Cristian Gheorghiu (Feb, Tue 17, 2015 / 01:52)
SRI este implicat si in contractul de parteneriat public privat "Dezvoltarea infrastructurii de afaceri-Modernizare Piata Obor"
Bine inteles ca astfel de afaceri bazate pe contracte nu pot fi acceptate. Astfel de ex.; Privind demolarea Pietei Obor, Parcului Pasarari de pe domeniu public, in baza unui contract incheiat cu fosti angazati ai securitatii a devenit o practica uzuala.
Nu mai surprinde pe nimeni faptul ca Procesul inceput de Asociatia Frontului Negustoresc Obor, Fundatia Eco-Civica si Asociatia Salvati Bucurestiul este monitorizat de SRI dupa cum le dicteaza interesele. Cei care finalizeaza actiunile securitatii, respectiv Judecatorii sunt penibili in motivarile pe care le dau. Se ignora printre qltele si cele 10.000 de semnaturi ale populatiei care doresc o piata traditionala si nu o afacere imobiliara.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter