Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

TEMĂ DE GÂNDIRE. Mesajul unui "satanist"

Data publicarii: 14.11.2015 19:19:00

Am întâlnit acest mesaj pe blogul lui Răzvan Codrescu, ca reacție la celelalte comentarii postate. Întrucât este un text coerent și bine scris, mi s-a părut potrivit să-l preiau și să-l public pe CERTITUDINEA, ca text de sine stătător și ca temă de gândire pentru cititorii acestui site. Nu împărtășesc opiniile autorului, dar nici nu mă îndoiesc de buna lui credință, mai ales că intervenția sa este semnată, ceea ce este de apreciat. (M.M.)

 

„Aveţi careva IDEE ce înseamnă satanismul cu adevărat? Fac parte dintr-un grup satanic. Şi sunt mândru. Mândru când văd că lingătorii de icoane ne iau în batjocură şi noi suntem de fapt răspunsul la tot ce se roagă ei.

 

"Satanismul" nu e ideea asta de bau-bau pe care v-o da biserica din evul mediu încoace, când erai creştin şi făceai ce zice popa şi te executa regele, sau erai etichetat "satanist" şi batjocorit şi umilit zilnic. E total greşit. Sataniştii sunt oameni de rând, sunt oameni modeşti şi sunt cu mult mai curaţi de păcate decât ăia care umplu icoanele de bale duminică dimineaţă.

 

Ce sunt sataniştii? Sunt oamenii cu un IQ ridicat care conştientizează religia ca fiind o facţiune socială şi decid să o ignore complet. Ştii tocilarul ăla din liceu care lua doar 10 pe linie? Ştii că ăla e ceea ce voi numiţi satanist? El consideră că a luat 10-le ăla unde alţii au luat 4 pentru că a învăţat. Nu pentru că Dumnezeu i-a dat să fie 10. Că dacă era bou-vagon, lua 4 ca restul. Aşa şi voi, şi noi. Ne încredem în noi, pentru că am crezut cândva că există cineva sus în cer, şi am fost dezamăgiţi în repetate rânduri când am avut mai mare nevoie. Aşa că, în loc să cerşim milă şi miracole, le-am făcut noi să se întâmple.

 

Ce sunt sataniştii? Sunt oamenii care în loc să zică "Condoleanţe, doamne fereşte" se duc şi fac schimbarea în bine pe care alţii o cer rugându-se. Dintr-o ceaţă de motociclişti îmbrăcaţi în piele neagră, cu ţinte, ţepuşe şi cranii decorative peste tot, ăla mai mare, mai bărbos, cel mai hidos, ăla cu cel mai periculos aspect, ăla ar sări într-o clădire în flăcări pentru ursuleţul de pluș al fetiţei care plânge la colţ.

 

Ce spune biserica despre satanişti? Haine negre, comportament de grotă, sacrificii violente şi sângeroase, şi oricine se pune împotrivă cu biserica, oricine ascultă rock, oricine nu crede în dumnezeu, sau respinge complet ideea că o fiinţă superioară poate avea atâta putere asupra rasei umane. Da. Ăştia suntem noi. Tot ce nu e credincios, e satanist. Pentru că aşa zice biserica. Dar nimeni în lumea asta nu slujeşte diavolului. Nimeni în lumea asta nu se poate pune de-a dreapta lui pentru putere. E ca şi cum tu te duci în pădure să vânezi, dar îţi place ţie singurul porc mistreţ şi nu-l omori că te-a lins pe mână ca un căţeluş şi tu i-ai dat puşca să omoare el alţi mistreţi pentru tine. Nu. Ţi-e foame, ieşi, vânezi, omori porcu. Punct. La fel şi noi.

 

Dreptate aveţi că a fost un accident grav, şi nu trebuia să se întâmple. A fost rezultatul lăcomiei patronului care a ales materiale ieftine pentru construcţie. A fost rezultatul trupei din foame de atenţie, din poftă de spectacol pentru artificii. Dar dacă există un dumnezeu acolo sus, care e aşa milostiv şi bun cu noi, „copii lui", care ar trebui să-i semănăm în trup şi suflet, de ce ne lasă să murim de foame, de sete, de atâtea ravagii făcute de om ? Voi ca părinţi, v-aţi lăsa copii să umble cu degetele în priză prin casă ştiind că moare? Credeţi că aşa ar fi o educaţie bună?

 

Tematica petrecerii era Halloween. Sărbătoare care s-a născut din Ziua Tuturor Sfinţilor, o sărbătoare creştină, care s-a suprapus cu ziua recoltei din partea română. Iar prin anii 800-830 catolicii au numit ziua All Halows Eve. Ziua când toţi sfinţii erau sărbătoriţi.

 

Ce a fost evidenţiat după acest nume a fost mitul celtic care a supravieţuit. Acel mit care spunea că în această zi, o dată cu sfinţii care veneau să se bucure, s-ar fi deschis drum pentru spirite rele. Dar sărbătoarea este născută de daci şi romani, şi mai apoi definită şi protejată de catolici”. (Cătălin Iordache)

 

NOTA ISPRAVNICULUI. Cătălin Iordache spune, textual, referindu-se la sataniști, că „nimeni în lumea asta nu slujeşte diavolului. Nimeni în lumea asta nu se poate pune de-a dreapta lui pentru putere”. Așa să fie? Să vedem cum arăta spectacolul trupei suedeze de Black Metal, „WATAIN”, care a avut loc anul acesta, pe 7 aprilie, în Săptămâna Patimilor, în același club fatal. Pe scena clubului Colectiv s-au ars atunci cruci cu capul în jos, pe care erau înfipte capete de țap iar oamenii care au fost în sală au fost stropiți cu sânge de animal. Membrii trupei își fac un titlu de glorie din a se autoproclama sataniști și se laudă că în concertele lor se efectuează ritualuri păgâne în toată regula. „Trupa Watain este o susținatoare a Ordinului Misantropic Luciferian, un cult înființat de Jon Nodtveidt, asociat cu abuzările și uciderea de animale” (Wikipedia). În treacăt fie spus, deși spectacolul a uzat din plin de foc deschis, în club nu s-a declanșat atunci niciun incendiu... 

 

 

 

Citește și:

CE ESTE SATANISMUL

TEMĂ DE GÎNDIRE. Statuia Diavolului de la Detroit

Afisari: 1707
Autor: Miron Manega
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: ioana... (Nov, Sun 15, 2015 / 19:12)
un subiect interesant si delicat ...am citit cu atentie articolul...nu-mi place deloc genul acesta de muzica ...dar...nu pentru ca as fi fost o tocilara...:)

Nu stiu cine este Razvan Codrescu, ii multumesc totusi pentru "spusele" de aici...poate ca, intr-un fel, m-a ajutat sa inteleg ceva foarte important despre "satanisti"...Se pare ca Satanismul este doar o exacerbare a egoului, nefericit, vulnerabil si sincer ...ego ...intotdeauna...foarte SINGUR pe lume...

Si se mai pare ca atunci cand ego-ul arunca (nemilos) cu sange peste OM, ego-ul moare...

Iar cand oamenii sunt incredibil de frumosi (chiar fara sa stie)...devin Ingeri...

Asa vreau si simt sa cred...EU CRED IN IUBIRE...
Nume: dan (Sep, Wed 21, 2016 / 13:31)
Cum e sa alegi sa porti haine rupte, sa te ciopartesti, mazgalesti, sa fii un drogat si betiv, sa vandalizezi spatiul public, sa te afisezi cu o vestimentatie lugubra - mandru (sic !)? "IQ-ul" ridicat poate fi si malefic si este contraproductiv in acest caz. Nu trebuie sa alergi prin biserici pt. a observa ca cei care se imbraca specific acestui curent sunt niste razvratiti ridicoli caraghiosi care nu-si gasesc calea fireasca in viata, niste neadaptati tristi care se iau in prea serois. Rataciti.
Alte articole | Arhiva
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Laurian Stănchescu, Lazăr Lădariu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mădălina Corina Diaconu, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter