Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

ŞTIRI MILITARE

COMUNICAT S.C.M.D. A început destructurarea României. Primele "obiective": biserica, structurile militare si Uniunea Ziaristilor Profesionisti din România (UZPR)
07.09.2017 14:15, Col. (r) Dr. Mircea Dogaru
Cu două luni în urmă, S.C.M.D. anunţa că, la conclavul secret al KOMINTERN-iştilor, desfăşurat la Timişoara, în primele zile ale lunii iulie şi prezidat de principalul manipulator (comunist din tată în fiu) al Departamentului de Stat American, în privinţa realităţilor româneşti, s-a decis strategia destructurării PSD şi ALDE şi desfiinţării tuturor sindicatelor şi ONG-urilor independente de Soros, în vederea promovării unui fals Guvern de Uniune Naţională care să patroneze destructurarea României. În acest scop, s-a declanşat, încă de atunci, ofensivă împotriva singurelor structuri româneşti în măsură să opună o rezistenţă eficientă şi organizată: Biserica Naţională (prin Diversiunea Pomohaci, care se rostogoleşte), structurile militare (prin Art. 40 din proiectul Legii salarizării unitare, scăderea în bătaie de joc a coeficientilor de salarizare la militari şi războiul de imagine şi psihologic, declanşat împotriva rezervistilor) şi, mai nou, Uniunea Ziariştilor Profesionişti din Român
citeste tot >>
BILANT GEOPOLITIC 2016. Vesti bune, vesti rele
30.01.2016 17:12, Adrian Severin
Sfârșitul anului 2015 a scos la lumină inevitabilul despre care eu unul vorbesc de ceva vreme: Rusia și SUA au ajuns la o înțelegere formală în legătură cu criza siriană. Această ''minunată înțelegere'' a permis Consiliului de Securitate al ONU îndeplinirea pompoasă a ritualului adoptării unei Rezoluții, de parcă ar mai crede cineva că în clădirea de pe malul Hudsonului se asigură pacea lumii.
citeste tot >>
Apel către militari!
26.12.2015 22:52, Col. (r) Edmond Milea
Ma adresez, cu piosenie si respect, ostasilor, de la soldat la general, atat activi, cat si rezervisti si in retragere, din toate structurile Sistemului National de Aparare, tuturor celor care au imbracat sau inca mai imbraca haina militara! Ma adresez celor care considera Armata si intregul organism militar, in ansamblul lor, ca fiind o FORTA respectabila, pusa in slujba Poporului Roman si Romaniei! Ma adresez celor care sunt inca sub juramant si drapel!
citeste tot >>
SUA, încoltită în Siria de rusi si chinezi
07.10.2015 10:07
Rusia a câștigat deja un punct de sprijin militar ferm în Orientul Mijlociu. China, ca parte a coaliției BRICS, va trimite 250 de mii de sodați din forțele speciale , în sprijinul efortului depus de Rusia în Siria, în lupta sa cu gruparea terorista ISIS. Scopul real al acestor mișcări este conceput pentru ca Rusia și China să preia controlul în Orientul Mijlociu. Aceste evenimente nu ar trebui să fie o surpriză, atat China cât și Rusia, în ultimii trei ani, și-au anunțat în mod deschis ostilitatea față de Statele Unite. Cât de seriosi sunt chinezii și rușii in dorinta de a sta in fata imperialismului Statele Unite ale Americii?
citeste tot >>
Cine se opune producerii noului tanc românesc?
17.08.2015 18:51
Desi nimeni nu se mai gandea ca posibilitatea construirii unui tanc in Romania (tanc de conceptie proprie) mai poate fi viabila financiar si industrial, s-a dovedit ca unii oameni inca mai cred in aceasta posibilitate, mai bine zis mai credeau. Ce ati zice daca v-as spune ca Romania a fost cat pe ce sa re-intre in clubul select al tarilor constructoare de tancuri? Bineinteles ca veti crede ca halucinez si ca sunt cu capul in nori, visand cai verzi pe pereti, ca Romania nu mai poate integra un tanc in industria nationala, ca nu mai avem oameni, ca Armata Romana nu mai vrea nimic construit in Romania, ca importul si SH-ul sunt viitorul noastru militar.
citeste tot >>
Generalii au tăcut pentru că n-au fost ascultaţi
11.05.2015 12:19, Stan Petrescu
Madame de Staël, o scriitoare elveţiancă de limbă franceză, martoră atentă şi critic fervent a epocii napoleoniene, era cunoscută ca un excelent condeier, înrâurind multe dintre gusturile literare ale vremii, în mai toată Europa. Nu s-a aflat în relaţii tocmai amicale cu Napoleon Bonaparte, doamna fiind un adversar declarat al acestuia. Odată a avut îndrăzneala să meargă să-l viziteze pe Împărat chiar la cabinetul său lucru, aflat la Palatul Tuileries.
citeste tot >>
Rusia se pregăteşte să ocupe Marea Neagră
26.04.2015 16:35
Prin militarizarea Crimeei şi echipamentele antiacces pregătite pentru Marea Neagră, Rusia va putea impune o zonă de interdicţie aeriană, obstrucţiona traficul maritim şi ţine NATO la distanţă. În avanpremiera importantului summit NATO din 2014, Generalul Nicholas Houghton, şeful Statului Major Britanic, avea să observe, în cadrul unei conferinţe la Royal United Services Institute (RUSI): ''Se simte nevoia să recunoaştem că natura peisajului securităţii internaţionale s-a schimbat. Nu mai este adecvat să gândim în termenii unei lumi binare, de pace şi război, campanie sau contingenţă. Lumea se află acum într-o permanentă stare de competiţie
citeste tot >>
George Friedman: "Români, nimeni nu-si va trimite copiii să vă apere!"
17.06.2014 19:41, Doru Bușcu
George Friedman, influentul comentator strategic și militar al grupului Stratfor, avertiza România asupra nesăbuinței de a-și diminua forța militară, singura bază de negociere atunci cînd geopolitica o ia razna. ''Români, nimeni nu-și va trimite copiii să vă apere!'', ne spunea atunci George, a cărui gură aurită i-a făcut pe georgieni să rămînă fără teritorii. ''Nu poți ajuta o țară care se prăbușește într-o săptămînă'', zice o axiomă care stă ascunsă în manualul de utilizare a oricărei alianțe militare.
citeste tot >>
Batjocorirea jurământului militar sau cum îsi distruge un stat propria armată
05.06.2014 12:00, Col. (r) Remus Macovei
În perioada interbelică conform articolului 88 al Constituţiei din 1923 Regele era capul armatei. Toţi militarii jurau credinţă Regelui şi ''supunere legilor şi îndatoririlor militare, în toate ocaziunile în timp de pace, ca şi în războiu''. La declararea mobilizării din anul 1940, România avea sub arme : 15.383 ofiţeri activi şi 16.611 de rezervă, 26.153 subofiţeri activişi 7.601 de rezervă, 1.195. 366 de soldaţi şi gradaţi. Toţi aceşti militari erau pregăţiţi să respecte prevederile jurământului militar, chiar dacă pentru apărarea intereselor României ar fi fost nevoiţi să îşi sacrifice şi viaţa.
citeste tot >>
HELMUTH KARL BERNARD VON MOLTKE, general prusac: "Lenesul inteligent este ofiterul ideal. Prostul harnic nu are ce căuta în armată"
26.03.2014 18:56
Helmuth Karl Bernhard Graf von Moltke (1800-1891) a fost un general prusac Șeful Statului Major General (Groà��er Generalstab) al armatei prusace și un mare strateg. Imediat după numirea în funcție, a trecut la reforme, între care și modul de instruire și promovare aofițerilor. În acest scop, i-a evaluat după două criterii:
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter