Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

De la lume adunate

Operatiunea secretă "Sparanghelul". Culisele mascaradei si consecintele
13.04.2020 13:07, Adrian Pătrușcă
''Der Spargel'' (Sparanghelul) are toate caracteristicile unei operațiuni speciale. Transporturi organizate în secret, pe timp de noapte (deși, sau tocmai pentru că, Ordonanțele Militare interzic deplasările între orele 22.00 și 06.00), undă verde prin punctele de control de pe traseu, colaborare între autoritățile civile, poliție, jandarmerie și armată... Aproape sigur, serviciile secrete interne și externe s-au implicat și ele pentru ''acoperirea'' operațiunii. Fără această colaborare între toate organele statului, tipică operațiunilor speciale, ''Der Spargel'' ar fi fost imposibilă. Ceva ar fi răsuflat. Existau suficiente puncte vulnerabile, care riscau să cedeze în lipsa protecției informative.
citeste tot >>
Presa maghiară despre "Diktatul de la Trianon"
04.12.2019 08:42
O publicație din Ungaria, Pestiscracok.hu, apropriată Guvernului de la Budapesta, lansează noi atacuri cu ocazia Zilei Naționale a României, într-un articol semnat de Pilhal Tamas și intitulat ''Mesaj către anexatori teroriști ai Transilvaniei: metoda Alba Iulia este reversibilă''. ''În urmă cu 101 ani - scrie Pilhal Tamas - la 1 decembrie, cei 1228 de delegați români acceptați pe teritoriul țării noastre au anunțat de la sine putere că de acum Transilvania nu mai vrea să fie parte a Ungariei, ci a pretinsei România. Rețeta este simplă: migrezi undeva (fie că esti chemat sau nu), te înmulțești datorită nivelului de trai ridicat, iar în momentul potrivit (înfrângerea țării gazdă într-un război) anunți că anexezi acest teritoriu unui alt stat. Cu tot felul de lingușeli mincinoase și povești inventate despre presupuse abuzuri câștigi bunăvoința marilor puteri câștigătoare, care îți servesc apoi pe tavă un teritoriu cât o țară întreagă''.
citeste tot >>
DE LA LUME ADUNATE. Mai multe definitii ale Democratiei
07.11.2019 09:09
Democraţia este încrederea nefondată în înţelepciunea colectivă a prostiei individuale * Democrația nu înseamnă numai dreptul de a-i trimite pe toți în p...zda mă-sii, ci și obligația de a pleca acolo, dacă asta vrea majoritatea * Democrația se bazează pe trei principii: libertatea cuvântului, libertatea cugetului și înțelepciunea de a nu le folosi pe cele două precedente * Democrația bagă poporul într-un joc controlat, dar în care poporul nu are controlul asupra jocului * Democrația este calea de mijloc, care trece peste tot și nu duce nicăieri * Democrația e ca un șlagăr pe care toți îl cânta, dar căruia nimeni nu-i cunoaște textul.
citeste tot >>
Canada a legalizat relatiile sexuale între oameni si animale
07.06.2018 22:03
Actele sexuale cu animale sunt legale în Canada, atâta vreme cât nu există penetrare între cele două părți, a decis Curtea Supremă a acestui stat, informează ''The Independent''. Decizia a venit ca urmare a unui caz în care un bărbat fusese condamnat ca urmare a 13 acuzații de molestare sexuală a fiicelor sale vitrege. Între acestea era și acuzația că a încercat să-și forțeze câinele să întrețină relații sexuale cu una dintre fiice, dar a eșuat.
citeste tot >>
A fost creată Medalia Centenarului. Ea va ajunge la Donald Trump, Emanuel Macron, Angela Merkel şi Regina Elisabeta a II-a
27.04.2018 18:07
Dan Pavel, un expert român în branding, care a realizat peste 100 de branduri înregistrate la OSIM şi aproape 1.000 de logo-uri, a realizat o Medalie a Centenarului Marii Uniri ce va fi oferită la 100 de personalităţi de pe glob, printre care preşedintele S.U.A - Donald Trump, cancelarul Germaniei - Angela Merkel, regina Elisabeta a II-a şi preşedintele Franţei - Emmanuel Macron.
citeste tot >>
ROCCO LEONARD MARTINO, inventatorul smartphone-ului: "Îmi cer scuze pentru răul pe care curiozitatea mea l-a provocat umanitătii"
02.02.2018 09:17
''Curiozitatea mea a creat din toți copiii dumneavoastră dependenți de utilizarea telefoanelor inteligente. Nu pot trăi fără telefoanele lor smartphone. Nu pot să mănânce fără telefonul smartphone lângă ei. Mulțumim lui Dumnezeu că profesorii lor sunt suficient de inteligenți pentru a interzice accesul cu smartphone-uri în sala de clasă - poate așa ar trebui să facă și clericii noștri la biserică. Personal, aș vrea să le văd interzise la cină. Dar, din păcate, și eu îmi țin propriul smartphone lângă farfuria mea, la fel cum faci și tu, și amândoi suntem adesea întrerupți de mesaje și e-mailuri urgente pe care trebuie să le citim și să le răspundem. Deci, probabil că trebuie să fim foarte atenți, dacă interzicem copiilor noștri să-și aducă telefoanele inteligente la masă, ca nu cumva să ne dăm seama că avem nevoie de aceeași disciplină noi înșine.
citeste tot >>
Istoricul Ioan-Aurel Pop, despre analfabetismul funcţional generat de scoală şi eliminarea culturii istorice din manuale
18.01.2018 23:42
Istoricul Ioan Aurel Pop, rectorul Universităţii ''Babeş-Bolyai'' din Cluj-Napoca, a vorbit la sesiunea organizată de Academia Română cu ocazia Zilei Culturii Naţionale despre sistemul de educaţie din România zilelor noastre, care produce mii de analfabeţi funcţional, despre rolul culturii în cotidian şi în era Facebook, despre coerenţa şi eliminarea dimensiunii istorice din studiul cultural.
citeste tot >>
S.F. SAU TEORIA CONSPIRATIEI? ISIS si Apocalipsa
08.01.2018 22:53
Numele lui Stewart Swerdlow este mai putin cunoscut in România, insa in SUA, Marea Britanie si Rusia e considerat unul dintre cei mai importanti teoreticieni ai conspiratiei, alturi de David Ike, sau Johnathan Cann, ultimul fiind autorul celebrei lucrari legata de Shemitah, care a fost popularizata si la noi in tara. Swerdlow, dupa numele americanizat, sau Sverdlov, dupa cel rusesc, este nepotul lui Iacov Mihailovici Sverdlov, primul presedinte al Rusiei comuniste (in fapt secretar general al Partidului Comunist din Rusia), in perioada 1917-1919, cu un rol important in planificarea Revolutiei din Octombrie, dar cu un rol si mai important in asasinarea familiei Romanov.
citeste tot >>
Ceva nu e bine, fetelor...
29.11.2017 21:12, Alina A. Rotaru
Observ că în ultima vreme, o majoritate covârșitoare a segmentului feminin duce o politică de denigrare a bărbaților: nu sunt suficient de buni, de înfipți, nu știu ce vor, fără inițiativă, incapabili, fără stea în frunte și mai știu eu ce. Fără a aduce în discuție excepțiile, pentru că orice pădure are uscăciunile aferente, dă-mi voie, Miss Perfect, să-ți amintesc că un om se va purta în cele mai multe cazuri așa cum îl etichetezi. Ca un mecanism de apărare va spune: ''Zici ca sunt prost, așa-i? Hai să-ți demonstrez că eu chiar sunt''. Cu tine. Cunosc bărbați care mult timp nu au mai auzit un cuvânt de apreciere din partea partenerelor lor. În schimb pretenții, reproșuri, așteptări nerealiste, ifose cu iz de regină și critici, cu nemiluita. Dimineața, la amiază și seara. Multe din noi suntem absolvente magna cum laude a cursului intensiv de găsire a nodului în papură.
citeste tot >>
Vina de a-ti iubi tara
22.10.2017 20:25, ALEX ȘTEFĂNESCU
Cineva mi-a spus, malițios: - Alex, tu ai o costiță de naționalist. - O costiță?! am replicat eu. Nu o costiță, coșul pieptului cu totul. Dacă un român declară că iubeşte Cehia, că îi admiră pe cehi, că se simte emoţionat ori de câte ori aude vorbindu-se limba cehă, nimeni nu se miră şi nu îl dezaprobă. Dar dacă un român declară că iubeşte România, că îi admiră pe români, că se simte emoţionat ori de câte ori aude vorbindu-se limba română, este aproape sigur că va fi acuzat de naţionalism şi blamat.
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter