Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

Europa Nostra

SE ÎNTAMPLĂ ÎN ANUL CENTENARULUI. Record de finanţare al UDMR-ului de către Budapesta: peste 100 de milioane de euro
13.02.2018 19:50
În vara lui 2015, invitat de organizatorii Zilelor Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, Kelemen Hunor rostea un discurs surprinzător în sala Operei Maghiare de Stat din oraş. Cu o mină serioasă, el deplângea normalitatea relațiilor româno-maghiare. Se declara îngrijorat că tinerii maghiari uitaseră că situația nu fusese întotdeauna aşa. Şi le reamintea că nu trecuseră decât câţiva ani de când drepturile minorității erau ignorate în România. Aceste lucruri, spunea Kelemen, trebuie să fie reamintite în permanență. În spatele acestui mesaj paradoxal, adresat mai degrabă oficialilor de la Budapesta, conducerea UDMR părea că încearcă să își justifice menirea în fața propriului electorat.
citeste tot >>
Serviciile secrete si angajatii corporatiilor confirmă: Străinii interzic firmele românesti!
07.01.2018 09:54
Serviciile secrete românești au intrat în posesia unor informații pe cât de halucinante, pe atât de greu de fructificat din punct de vedere operativ. Pentru că, unii dintre angajații români de la conducerea unor importante companii cu capital străin au anunțat că șefii trimiși din străinătate le-au interzis pur și simplu să mai lucreze cu firme din țara noastră! Practic, le-au transmis ca, sub diverse pretexte, firmele românești să nu mai fie agreate nici măcar la licitațiile organizate de către multinaționale și acestora să nu li se mai acorde niciun fel de contracte. Nici măcar cele de subcontractare a lucrărilor aferente unor contracte derulate cu statul român!
citeste tot >>
TEMĂ DE GÂNDIRE PENTRU DENIGRATORII DIN U.Z.P.R. Scrisoarea unei românce din Italia, către Doru Dinu Glăvan
17.09.2017 09:14
Stimate Domn Președinte, / Trec în revistă câteva dintre realizările pe care am putut să le fac în Italia. În 2010 am venit în Italia ca jurnalist. Am fondat Federația Străinilor în Italia FILSEM - pentru a putea ajuta românii și toate mamele care aveau nevoie de ajutor, pentru că mi-am dat seama că, româncă sau chinezoaică, mama este mamă și trebuie ajutată. Căutând prin casele de copii - ca jurnalist infiltrat - copiii români, în urma semnalărilor mămicilor noasre disperate, am ajuns la cunoștința faptului că în Italia sunt luați cu forța copiii, de lângă propriile familli care îi iubesc, și deportați în case de copii - pușcării, fără temei legal, fără nicio vină, deoarece pentru orice copil dus în casa de copii, statul și comunitatea europeană plătesc de la 100 la 500 de euro pe zi. Deci, la un total de 30.000 de copii, este o afacere de miliarde.
citeste tot >>
TEMĂ DE GÂNDIRE: Dragonul dacic si Lupa Capitolina - criterii ontologice de unitate a Patriei Europene
07.09.2017 09:16, George Liviu Teleoacă
România este din nou chemată să facă istorie, dar cum istoria se face cu certitudini, de la bun început avem datoria să ocolim zona dilemelor, fiindcă dilema nu este tot una cu cugetarea lui René Descartes: Cogito ergo sum, care conduce la fermitate. Să nu uităm că ajuns la faza ''înalt savantă'' a dilemei sale, măgarul lui Buridan a murit de foame. Tot cu atâta grijă trebuie ocolită și zona lui Dan Alexe, care după ce a semnat aberația numită Declarația de Budapesta - o aberație incalificabilă din toate punctele de vedere - nu s-a jenat să ne aplice, conform ''înaltelor sale cugetări'', etichete dacopatice înfierând și alte rătăciri românești.
citeste tot >>
Cel mai militarizat stat din lume
06.09.2017 07:30
Acest stat este amplasat pe un relief aproape în totalitate muntos. Munții sunt pentru locuitorii lui ca zidurile unei cetăți. În stânci sunt săpate nenumărate tuneluri care permit să ajungi în orice colț al țării fără a fi văzut de cineva. Acest stat puternic militarizat se află acolo unde niciodată nu te-ai fi putut aștepta, exact în inima Europei. Este vorba de Elveția! Orice bărbat elvețian este obligat să facă armata. Aceasta durează doar 3 luni, însă este suficient pentru a transforma un tânăr petrecăreț într-un bărbat responsabil. După aceasta tânărul primește o armă, o conservă și o uniformă militară, pe care acesta le i-a acasă. Periodic, bărbații elvețieni sunt rechemați în armată, pentru a nu uita cunoștințele și abilitățile militare acumulate.
citeste tot >>
Europa postcrestină: 2 800 de biserici vor fi demolate în Franta
31.08.2017 23:58
Declinul creștinismului practicant în Europa, contracarat în același timp de secularismul maselor și de ateismul militant al elitelor, nu mai este un simplu moft trecător, ci este o certitudine. Cifrele demonstrează că majoritatea în Europa nu mai sunt creștinii, ci sunt cei ce se declară ''fără religie'', pe măsură ce ia amploare un alt fenomen pe Bătrânul Continent și anume islamizarea acestuia. Pe măsură ce numărul de credincioși a scăzut constant în ultimele decade, multe temple au fost practic abandonate, în timp ce numărul moscheilor crește simțitor. Pe de altă parte influența creștinilor în politică este tot mai scăzută, în timp ce politicile umaniste de stânga, puternic influențate de lobby-ul LGBT, domină agenda majorității guvernelor.
citeste tot >>
La Varsovia, lui Donald Trump i s-a cântat... "Treceti batalioane române Carpatii"!
02.08.2017 11:21, Miron Manega
La sfîrșitul fulminantului discurs de săptămâna trecută al lui Donald Trump în piața Piața Krasinksi din Varșovia, fanfara militară nu i s-a cântat Imnul Poloniei ci... ''Treceți batalioane române Carpații''! Nu e nicio exagerare: i s-a cântat o piesă identică cu vibrantul cântec ostășesc românesc. Piesa poloneză se numește ''Szara piechota'' (Infanteria gri) și este cel mai popular cântec de cătănie al polonezilor. El a fost publicat pentru prima dată în 1929 și - zic polonezii - ar fi apărut în jurul anului 1918. Nu există alte precizări.
citeste tot >>
DONALD TRUMP LA VARSOVIA: "Să luptăm împreună pentru familie, pentru libertate, pentru tară si pentru Dumnezeu!"
02.08.2017 10:37
În discursul susținut săptămâna trecută în Piața Krasinksi din Varșovia, Donald Trump a facut un rechizitoriu neobișnuit de dur la adresa Rusiei, care nu vede cu ochi buni expansiunea Alianței spre granițele sale. ''Statele Unite, a spus el, lucreaza cu aliatii lor pentru a se opune actiunilor Rusiei si comportamentului sau destabilizator''. Prezentăm mai jos câteva pasaje din spectaculosu discurs al președintelui american.
citeste tot >>
Ungaria asteaptă scuze de la România, Serbia, Slovacia si Franta, pentru "nedreptatea" de la Trianon!
30.07.2017 18:16
Recent, János Lázár șeful de cabinet al Premierului Ungariei, Viktor Orban, a făcut o serie de declaraţii halucinante și revoltătoare în acelaşi timp: ''Nu ne dorim nicio modificare a graniţelor şi mai ales nu ne dorim tensiuni etnice, noi războaie in Europa... dar asta nu înseamnă că vom tolera provocările, încălcările repetate ale sensibilităţilor noastre naţionale pentru încă 100 de ani. Da, putem spune chiar şi acum: ''Dreptate pentru Ungaria!'', care a fost strigătul pentru revizuire după 1929''.
citeste tot >>
Roger Stone a spus-o pe sleau: "Jumătate din populatia României e spionată de Soros"
25.07.2017 21:05
Roger Stone, consultant politic pentru preşedinţii americani Richard Nixon, Ronald Reagan şi Donald Trump, a fost, în luna iulie, la București, într-o vizită de ''tatonare''. Cu această ocazie, Stone a acordat un interviu ziarului "Adevărul" și a dat mai multe declarații presei. Subiectul predilect al acestor declarații a fost miliardarul american George Soros: ''Am fost în Ungaria şi în România ca să mă întâlnes cu cu forţele anti-Soros din cadrul guvernelor de aici, alese în mod democratic. Şi-au dat seama că Soros este un cancer şi că el caută să submineze şi să răstoarne guvernele de aici alese în mod democratic, prin violenţă. El a cheltuit o avere pentru a-şi planta oamenii lui în guverne, și nu numai în cele din Ungaria şi România...''
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter