Se încarcă pagina ...
Urmăriți-ne pe certitudinea.com
- Editorial
- Salonul Refuzaţilor
- Modelul De Ţară
- VideoPoezii & VideoTexte
- emisiuni tv
- Arte vizuale
- Muzica
- Istorie
- Credinta
- ŞTIRI MILITARE
- Societate
- Antologia Poeziilor Frumoase
- De la lume adunate
- Bibliofilie
- Colectii Si Colectionari
- Presa
- Dezvaluiri
- Tema De Gandire
- Antologia Rusinii
- Europa Nostra
- Roman Foileton
- INFO
- Opinii
- Mărgele De Cristal
- Categorie Tmp
Statistici
Vizite unice azi:
270
Hituri azi:
1284
Vizite unice:
4489074
Hituri:
38076848
Vizitatori online:
4
Societate
16.09.2020 16:29, Daniela Gîfu
Drumul meu profesional mi-a oferit șansa de a învăța și lucra în multe domenii de activitate pe care le consider complementare: fizica, filosofia, informatica, activitatea didactică, cercetarea științifică, literatura, jurnalismul. Eu consider că aceasta reprezintă o fericită conlucrare între domeniile real și uman, vizibilă atât în dezvoltarea personală, cât și în perfecționarea profesională. Astfel că am simțit nevoia să mă reinventez permanent. Rezultatul este cel la care asistați! Nu a fost greu să conștientizez acest lucru, să fac primii pași, deoarece am început prin a învăța și a mă specializa în fizică. Un domeniu care m-a ajutat să înțeleg realitatea, în care este necesară, pe lângă matematică și informatică,de multă imaginație și observarea atentă a fenomenelor, evenimentelor care se petrec în jurul nostru.
citeste tot >>
citeste tot >>
15.09.2020 22:23, Miron Manega
La ședința Comisiei Extraparlamentare de Investigare a COVID-2018 (CEXPAR) din 10.09.2020 au participat 29 de membri, între care medicul Victor Eșanu și profesorul Preda Mihăilescu s-au alăturat online dezbaterii. În sală, printre cei mai cunoscuți, au fost prezenți actorul Florin Zamfirescu, profesorul Florian Colceag, antreprenorul Iuliean Horneț, inspectorul Florin Lixandru și avocații Alexandru Iliescu Elvir, Diana Iovanovici Șoșoacă și Gheorghe Piperea, jurnaliștii Doru Dinu Glăvan și Miron Manega. Experții din subcomisiile pentru sănătate, cultură, presă liberă, economie și mediul de afaceri, justiție, educație și situații de criză au convenit prin unanimitate să caute adevărul, să afle adevărul și să disemineze adevărul.
citeste tot >>
citeste tot >>
15.09.2020 22:06, Miron Manega
PUTEREA OAMENILOR LIBERI. În data de 10.09.2020, sub egida secretariatului O.C.H.R., specialiști și profesioniști din toate domeniile de interes s-au reunit și astfel, s-a inființat, pentru prima oara în istoria ROMANIEI: CEXPAR - COMISIA EXTRAPARLAMENTARA DE INVESTIGARE COVID 2019. Comisia este organizată pe șapte subcomisii speciale, reprezintă, fiecare, câte una dintre specializările de impact ale societății civile. Acestea sunt: subcomisia pentru sănătate, subcomisia pentru educație, subcomisia pentru justiție, subcomisia pentru presă liberă, subcomisia pentru economie și mediul de afaceri, subcomisia pentru cultură, la care s-a adăugat și subcomisia pentru situații de urgență.
citeste tot >>
citeste tot >>
21.07.2020 20:33
În ciuda tuturor semnalelor trase de specialiști, în pofida bunului simț, a democrației, a Constituției României și a recțiilor publice, în contradicție chiar cu declarațiile relativ recente ale Organizației Mondiale a Sănătății (iunie 2020), Legea Carantinării și Izolării a fost votată și promulgată. Spunem asta întrucât, se știe, răspândirea asimptomatică a fost întregul motiv pentru care autoritățile mondiale au cerut blocarea, distanțarea socială și portul măștii. De asemenea, a fost justificarea de bază pentru solicitarea vaccinărilor obligatorii și urmărirea contactelor. Or, în iunie 2020, dr. Maria Van Kerkhove, șeful OMS, a făcut o declarație conform căreia distanțarea socială, portul măștii și izolarea devin total inutile. Știrea a apărut la vremea respectivă cam în toată presa online și foarte timid în media mainstream.
citeste tot >>
citeste tot >>
19.07.2020 07:59
Legea carantinării și izolării a fost promulgată de președintele României, Klaus Werner Iohannis, și publicată în Monitorul Oficial. Totul pe repede înainte. Avocatul Gheorghe Piperea a atacat această lege la CCR, unde a depus un memoriu privind gravele încălcări ale Constituției. Căci, chiar în această formă, rezultată în urma dezbaterilor parlamentare, legea are cel puțin 11 încălcări ale Constituției: 4 extrinseci (formale) și 7 intrinseci (de fond). Iată cinci dintre cele mai grave: 1. Forma legii, așa cum a fost adoptată, încalcă principiul separației puterilor în stat, întrucât inițiativa legislativă a aparținut guvernului, dar legea a fost aproape în întregime modificată în Parlament, ceea ce a determinat un inadmisibil clivaj între inițiativa legislativă guvernamentală și cea parlamentară. Practic, Parlamentul a substituit guvernul în privința acestei legi, proiectul guvernului fiind rejectat, în favoarea unei forme a legii care provine aproape în întregime din inițiative parla
citeste tot >>
citeste tot >>
09.07.2020 12:33
Cabinetul de avocat ''Diana Iovanovici-Șoșoacă'' din București ia atitudine fermă împotriva Proiectului de lege Pl-x 418/2020 referitor la instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pe care-l consideră ''cel mai mare atac asupra drepturilor omului în România, de după revoluție, precum și cel mai mare act de trădare națională''. De aceea, Diana Iovanovici-Șoșoacă, avocatul titular al cabinetului, a scris un Memoriu incendiar, pe care l-a trimis tuturor instituțiilor puterii, adresându-se direct reprezentanților acestora: Președintelui Camerei Deputaților, Președintelui Senatului, Președintelui României, Premierului și Avocatului Poporului.
citeste tot >>
citeste tot >>
15.05.2020 10:41
Am aflat cu surprindere că există o Mișcare a Elevilor din România. Este, credem, prima organizație coerentă și activă, la nivel național, care apare în România, din 1990 încoace. Era și timpul, în condițiile în care ''adulții'', prin măsurile instituționale, pe de o parte, și prin neimplicare vinovată, pe de altă parte, n-au făcut decât să distrugă sistemul de învățământ din România. Până în 1990 funcționa, totuși, sistemul haretian, chiar așa, corupt și ciuntit, cum îl ''aranjase'' comunismul, dar, în esență, avea aceleași principii structurale. Acum este un non-sistem, o mașinărie alcătuită din piese disparate preluate de la alte sisteme, iar rezultatul e că nu funcționează. Iar pe ''beneficiarii'' (a se citi ''victimele'') acestui sistem, adică pe elevi, nu-i întreabă nimeni ce părere au.
citeste tot >>
citeste tot >>
24.11.2017 09:37, Miron Manega
Spitalul General CF Pașcani împlinește astăzi, 24 noiembrie, 90 de ani de la înființare. Ei, și? - s-ar putea întreba cineva. Cât de importantă poate fi, pentru interesul public, aniversarea unui spital de provincie, ca să fie semnalată pe un canal media? Păi, dincolo de faptul în sine, că există un spital care n-a fost încă transformat în cazinou sau discotecă (deci a supraviețuit infracționalității instituționale), mai contează și potențialul de notorietate al locului și al zonei. Hai să vedem cum stau lucrurile. Pe vremuri, primele noțiuni despre orașul Pașcani le primeam prin intermediul literaturii școlare. Vă mai aduceți aminte de ''Domnul Trandafir'' (replica suavă a sinistrului ''Domn Vucea'' al lui Barbu Ștefănescu Delavrancea)?
citeste tot >>
citeste tot >>
05.08.2017 07:33
În statele NATO pensia militară nu se decuplează de la creşterile salariale la activi, deoarece este, în fapt, SOLDA DE REZERVIST, obligaţiile militare continuând şi după trecerea în rezervă. Această prevedere se află, ca recomandare, şi în documentele aderării României la NATO. Spre deosebire de toţi membrii NATO, în România pensia nu este de 80% baza de calcul, ci de 65% (pe vremea lui Ceauşescu era 66%), şi nu din ultimul salariu brut, ci din câteva elemente ale acestuia, calculat pe media a 6 luni din ultimii 5 ani. Ei nu au o barieră în sus, noi avem la 85%. Comparat cu pensiile civililor, acestea se aliniază cu rata inflaţiei şi cresc odată cu creşterea punctului de pensie. La militari se primea ori indexare, ori creştere cu un procent (nu cu 100%, cum pretinde Lia Olguţa Vasilescu), din creşterile la activi, fiind luate în calcul doar părţile care intră în constituirea pensiei.
citeste tot >>
citeste tot >>
14.05.2017 18:39, Miron Manega
George Bernard Shaw spunea că ''dacă cel mai umil om nu poate pune în mișcare cea mai înaltă curte, Justiția este o batjocură''. Există însă batjocuri și mai mari în care se complace Justiția. De pildă, atunci cînd o decizie a celei mai înaltă curți nu poate pune în mișcare instituțiile democratice ale unui stat, pentru a transpune în fapt o sentință reparatorie. Avem, în această speță, un caz recent, în care Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat o sentință, iar instituția pe ''teritoriul'' căreia trebuia aplicată (respectiv Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară) a răspuns, textual, că ''hotărârea CEDO transmisă de către AECD (Asociația Europeană a Cadrelor Didactice n.n.) este un document cu caracter informativ, UASMBV neavând nici o legătură și niciun fel de obligație față de această hotărâre''.
citeste tot >>
citeste tot >>
Colegiul de redactie
MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu
Colaboratori
Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor
Citite
Comentate
Comentarii noi
Ultimele articole
13.05.2013 20:46
09.11.2009 17:29
09.12.2009 20:16
19.04.2013 09:30
02.01.2015 12:50
09.11.2009 17:29
04.08.2017 07:33
07.03.2023 23:46
07.11.2022 07:49
14.10.2022 16:48
11.10.2022 17:13
14.01.2022 08:57
02.09.2021 10:46
01.09.2021 09:49
01.09.2021 09:25

