Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

VideoPoezii & VideoTexte

Fotoreportaj pe marginea unui haiku
21.12.2019 09:27, Miron Manega
Fotoreportaj pe marginea unui haiku * LA MOARTEA TATĂLUI / și lacrimile / care n-au mai fost frunze / n-au mai fost frunze * Fotoreportaj pe marginea unui haiku * LA MOARTEA TATĂLUI / și lacrimile / care n-au mai fost frunze / n-au mai fost frunze * Fotoreportaj pe marginea unui haiku * LA MOARTEA TATĂLUI / și lacrimile / care n-au mai fost frunze / n-au mai fost frunze
citeste tot >>
Clovnul cu vioara
18.08.2019 22:07, Miron Manega
Zâmbiți, vă rog! Și dați-mi o vioară, / N-ați mai văzut un arlechin cântând, / Spectacolul, prea ieftin pân-aseară, / E scump acum. Plătiți și stați la rând. // Strigați, vă rog! Sau râdeți pe-nfundate / De ce-am făcut, de ce nu pot să fac, / Vioara-i spartă, corzile tăiate, / Strigați să cânt! Căci veți striga să tac. // Strigați, vă rog! Sau râdeți pe-nfundate / De ce-am făcut, de ce nu pot să fac, / Vioara-i spartă, corzile tăiate.../ Strigați să cânt! Căci veți striga să tac.
citeste tot >>
"DE CRĂCIUN NE-AM LUAT RATIA DE LIBERTATE". Degeaba!
17.12.2013 14:09, Miron Manega
Emisiune realizată şi difuzată la Fun Radio în decembrie 1991, la doi ani după Revoluţia din 1989. Am postat-o pe Youtube, sub formă de videoclip, în 2009 (de aceea explicațiile se referă la cei 20 de ani care au trecut), iar în 2010 am postat-o pe CERTITUDINEA. O reiau acum, cu aceeași amărăciune că, în 24 de ani, nu s-a schimbat nimic. Adică, vorba lui Tudor Gheorghe: DEGEABA. Această emisiune reprezintă adevăratul debut al lui Teo Trandafir în audiovizual.
citeste tot >>
VIDEO-TEXT. Primul poem filosofic pentru Sanda
01.09.2012 14:04, Constantin Noica
Lasă-mă să-ţi amintesc/ de gândul filosofului antic ce se întreba:/ când aduni pe unu cu unu/ care unu se adună cu celălalt?/ Care unu devine doi?/ Au stat muţi matematicienii/ în faţa unei asemenea întrebări/ căci ei nu ştiu decât de mărimi commutative./ Dar când prietenul întâlneşte prietenul/ şi când v-am chemat/ sau când ne-aţi chemat/ din exilul vostru/- ca să ne regăsim laolaltă/ în faţa turlei de la Şurdeşti/ sau în faţa unui perete cu arborele lui Jesua -/ cine se aduna, cu cine,/ care prieten devenea doi?
citeste tot >>
REMEMBER DE ZIUA MEA: un sonet cu comandă-program
27.06.2012 08:26, Miron Manega
Iar după demolare să strângeţi voi molozul / De prin hârtii boţite pe care m-am surpat / Căci începând de astăzi, prieteni, sunt plecat / În nordul ţării Hades, să inspectez colhozul.
citeste tot >>
VideoPoezie. SERGHEI ESENIN şi ISADORA DUNCAN
28.12.2011 13:10, Miron Manega
Pe 27 decembrie 1925, într-o cameră de hotel din Leningrad (actual Sankt Petersburg), a fost găsit spânzurat marele poet rus Serghei Esenin. Moartea sa, la 30 de ani, a fost clasată drept sinucidere. Doi ani mai târziu, în 1927, fosta lui soţie, Isadora Duncan (cu care se căsătorise în 1922), avea să-şi piardă viaţa la Nisa, într-unul dintre cele mai ciudate accidente posibile: strangulată de propria eşarfă, agăţată, în viteză, de roata maşinii decapotabile pe care o conducea.
citeste tot >>
VIDEO-POEZIE. Vocea lui SERGHEI ESENIN şi dansul ISADOREI DUNCAN
04.10.2011 11:02, Miron Manega
Pe 3 octombrie s-au împlinit 116 ani de la naşterea lui Serghei Esenin... Acest filmuleţ extraordinar, găsit pe Youtube, este memorabil prin două lucruri: vocea lui Serghei Esenin, care recită, şi imaginea Isadorei Duncan, iubita lui, care dansează. Poezia interpretată de Esenin se numeşte, în traducere aproximativă, ''Părăsit-am casa părintească''. Muzica de fundal şi editarea video îi aparţin lui Alexandr Say.
citeste tot >>
VIDEOTEXT. Laurian Stănchescu - Învinşi de propria ţară!
02.02.2011 15:34, Laurian Stănchescu
Oameni buni, România nu mai poate fi salvată decât de cei care ştiu să o viseze. Îndrăgostiţi-vă de ţara voastră, oameni buni, şi visaţi la ea ca la o dragoste mare. Visaţi, oameni buni! Visaţi la ţara noastră cu toate gândurile!
citeste tot >>
VideoPoezie - POVESTEA ZĂPEZII
14.12.2010 15:11, Miron Manega
Baladă în lectura autorului. Muzica de fundal este piesa PRELUDIU de Phoenix. Fotografiile (cu excepţia portretelor) aparţin lui Aurel Miron Manea şi sunt preluate de pe site-ul http://www.aurelm.com/
citeste tot >>
VideoPoezie: CORBUL
17.04.2010 01:49, EDGAR ALLAN POE
Stînd, cîndva, la miez de noapte, istovit, furat de şoapte/ Din oracole ceţoase, cărţi cu tîlc tulburător,/ Piroteam, uitînd de toate, cînd deodată-aud cum bate,/ Cineva părea că bate - bate-n uşa mea uşor./ ,,E vreun trecător - gîndit-am - şi-a bătut întîmplător./ Doar atît, un trecător."
citeste tot >>
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter