Se încarcă pagina ...

Urmăriți-ne pe certitudinea.com

ECHIPA

Colegiul redacţional al acestei publicaţii online este alcătuit, după cum bine se vede, numai din morţi: Mihai Eminescu, Carmen Sylva, I.L. Caragiale, Pamfil Şeicaru, Nae Ionescu, Nicolae Iorga, Cezar Ivănescu, Dan Mihăescu, Stela Covaci. Mai există şi o echipă de colaboratori, alcătuită din oameni relativ vii, care-şi asumă cu smerenie rolul de slujitori ai celor dintâi. Nu este nici exhibiţionism, nici speculaţie perversă, este expresia unui mesaj. Iar mesajul acestei îndrăzneli (impietăţi ar spune unii, iar alţii ne vor lua, poate, peste picior) este că morţii aceştia sunt, prin faptele lor fundamentale, mai vii decât noi, anacronicii. Mai vii şi mai actuali. Nu i-am resuscitat, deci, aducându-i în actualitate, am consemnat doar o stare de fapt. Textele lor, selectate după criteriul actualităţii, vor fi publicate periodic, ca şi când acum ar fi scrise.

Ceea ce încercăm prin acest demers presupune un mare risc şi o mare responsabilitate. Lucian Blaga zicea însă că există oameni care, de teama de a nu abuza în vreun chip, preferă să nu făptuiască nimic. Despre aceştia se poate spune că însăşi existenţa lor e un abuz. La fel credem şi noi deşi, la nivel de gramatică a gestului, nu este exclus să mai şi greşim. Ne asumăm însă acest risc şi întreaga responsabilitate a faptei. Mai bine să greşeşti făptuind, decât să rămâi integru nefăptuind nimic.
 

Miron Manega – Ispravnic de concept

Afisari: 54662
Spune-le prietenilor:
 • RSS
 • Digg
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google Bookmarks
 • FriendFeed
 • LinkedIn
 • MySpace
 • Netvibes
 • Reddit
 • Technorati
 • Tumblr
 • Twitter
 • Yahoo! Bookmarks
 • Yahoo! Buzz
 • email
 • Live
 • StumbleUpon
 • Ping.fm

Comentarii

* Nume:
* Email:
* Mesaj:
  caractere ramase
* Cod de siguranta:

Va rugam sa introduceti in casuta de mai sus codul de siguranta
  * campuri obligatorii
 
Nume: Petrisor (Jan, Mon 11, 2010 / 06:38)
Acelasi Miron, aceeasi idee, aceeasi determinare...Mult succes!
Ma alatur cu deosebita placere acestui concept, mai ales ca orice conational trecut, cat de cat, prin fraiele cititului observa izbitoarea asemanare intre trecutul eminescian si prezentul escian.
Nume: maria (Mar, Sun 21, 2010 / 09:22)
"...există oameni care, de teama de a nu abuza în vreun chip, preferă să nu făptuiască nimic, spunea marele Blaga Despre aceştia se poate spune că însăşi existenţa lor e un abuz. La fel credem şi noi deşi, la nivel de gramatică a gestului, nu este exclus să mai şi greşim. Ne asumăm însă acest risc şi întreaga responsabilitate a faptei. Mai bine să greşeşti făptuind, decât să rămâi integru nefăptuind nimic."
Aveţi perfectă dreptate, domnule Manega. Vă susţin în demersurile Domniei Voastre. Mult succes!
Nume: popescu victor (May, Fri 20, 2011 / 05:35)
felicitari doamnelor si domnilor !
voi intreprinde demersurile necesare ,astfel incat ,membrii scmd -filiala 1 Pitesti si nu numai ,sa se aboneze la acest saptamanal exceptional !
cu consideratie !
vp
Nume: tomescu laurentiu-george (Nov, Tue 01, 2011 / 18:28)
mai bine sa faptuiesti negresind(varianta ...)si acest FAPT presupune un mare risc şi o mare responsabilitate...sau doar o SIMPLA responsabilitate . ..bafta si MA MIRA ca lipsesc din Colegiul vostru Redactional alte nume mari ,poate o sa vi le amintiti ,aduceri-aminte cu timpul.
Nume: Florin (Apr, Sun 29, 2012 / 08:33)
Este superb acest concept de echipă care se sprijină pe valorile culturale ale românimii ca "pe umerii unor uriaşi" (Delavrancea). Succes pe toate planurile în acest demers, inima mea este alături de voi.
Profit de ocazie pentru a saluta călduros un prieten.
Nume: Zob (Jan, Wed 23, 2013 / 00:43)
Ciudat. Voi reveni.
Nume: Irina Ionescu (Jul, Wed 31, 2013 / 01:09)
Se aprind din ce in ce mai multe lumini, mai mici, mai mari,straduindu-se sa razbata din stratul gros de umbre si intuneric! Am convingerea ca intr-o zi se vor intalni, dincolo de timp si spatiu, cu toatele! Acolo, la ceas de taina, Mortii vii vor resuscita Viii morti ai zilelor noastre! Cred ca ceea ce faceti aici face parte din aceasta lucrare tainica. Ma inclin, oameni in lumina!
Nume: nicolae (Oct, Sat 19, 2013 / 01:04)
Ma alatur cu deosebita placere acestui concept.
Tineti-o tot asa si mult succes!
Nume: Adrian Pop (Oct, Sat 19, 2013 / 21:48)
Interesant ceea ce spuneti.


" Ne asumăm însă acest risc şi întreaga responsabilitate a faptei ".

Doar cei ce-si asuma intreaga responsabilitate, merita atentie.....
Nume: Ada Cojan (May, Thu 29, 2014 / 15:17)
Buna ziua,

In scopul actualizarii bazei de date a Centrului de Presa al Postei Romane, va rugam sa ne trimiteti datele dvs de contact (telefon, e-mail, persoana de contact). Va multumim!

O zi placuta,
Ada Cojan, ofiter presa
Nume: nelu (Apr, Sun 26, 2015 / 17:22)
VA RUGAM A FACE MEMERSURILE PRIVIND CA MAGISTRATI SA RASPUNDA PENTRU ERORILE JUDICIARE PRIN CARE AU DEPOSEDAT DE BUNURI LIBERTATE DREPTURI SALARIALE O MARE PARTE DIN CETATENI respectiv C.S.M-ul a fi constituit din REPREZENTANTI A SOCIETATI CIVILE, PRESA,O.N.G. ziaristi,reporteri profesori si din alte catecori de cetateni cu o pregatire a cursurilor facultati de DREPT
Nume: Ion Corbu (Oct, Mon 03, 2016 / 22:37)
Citesc şi mă crucesc. Un sofism perfect şi pervers prin profunzimea ideii subliminale pe care o induce. Eminescu şi ceilalţi sunt "colegi" fără să ştie şi fără să vrea cu nişte aspiranţi la glorie. Evident, împotriva "voinţei lor de morţi" par a transfera o parte din gloria lor, nu-i aşa, colegilor lor de "Colegiu de redacţie" Că doar ştiţi, "spune-mi cu cine te te împrieteneşti ca să-ţi spun cine eşti!"

Cât priveşte acest "Colegiu de redacţie" din care "fac parte acum" "Mihai Eminescu, Carmen Sylva, I.L. Caragiale, Pamfil Şeicaru, Nae Ionescu, Nicolae Iorga, Cezar Ivănescu", nu o să pot accepta în vecii vecilor un asemenea scrilegiu. A face parte dintr-un "Colegiu" este o opţiune personală! Poate Mihai Viteazul nu este de acord să fie coleg cu Valeriu Zgonea deşi acesta se considereă colegul lui! Lui Eminescu se pare că-i place să fie "coleg" cu redactorii acestei publicaţii! Am dat acest exemplu spre a vă da seama de dimensiunea gestului. Care frizează, nu impietatea ci impostura.

Spuneţi-le "spiritus rector" "personalităţi de onoare". "idolii noştri" "repere culturale", etc. Dar, pentru Dumnezeu, nu-i faceţi membri într-un "Colegiu de redacţie" de care ei, în niciun caz, nu au şi nu pot avea cunoştinţă şi pentru care nu au cum să-şi dea acordul!

Pe mine ce mă oripilează este că puteţi avea comilitoni în această idee. Oribil, absolut oribil. Se răsuceşte Eminescu în mormând maculându-i astfel numele. Nu vă imaginaţi cât rău vă faceţi. Personalităţilor respective în niciun caz.

Dar, este treaba şi opţiunea dumneavoastră. Eu mi-am făcut datoria de a vă semnala şi de a mă disocia ferm de această practică. Pe care o RESPING cu toată fermitatea.

PS. Nu există nicio justificare pentru această încercare de furt de glorie. Poate numai dacă ilustrele personalităţi vor fi avut darul previziunii şi vor fi lăsat, prin testament, acordul lor!
Nume: Barbu Paraschiva (Feb, Sat 18, 2017 / 12:10)
Bună ziua, Va mulțumesc pentru ca existați. Poporul Roman are nevoie de un conducător ca Dl. Călin Georgescu.
Nume: Gamaliel (Oct, Sat 21, 2017 / 07:35)
Felicitari si success. Va urmaresc cat pot cu placere. Lucian Blaga spunea: "Soarele nu rasare ca sa apuna, ci ca sa lumineze pana la apus".
Nume: Sebastian (Nov, Fri 23, 2018 / 14:00)
Buna ziua, as vrea sa ma abonez la revusta certitudinea și sa cumpar toate numerele care au iesit până acum, este posibl?
Mulțumesc anticipat !
Nume: puiu (Apr, Sat 13, 2019 / 20:34)
Va doresc din suflet succes.
Nume: craciun dan (Oct, Fri 18, 2019 / 01:06)
Va rog sa-mi dati emailul ziarului sau al redactorului sef pentru a transmite niste informatii culturale si o invitatie. multumesc in avans. Craciun
Nume: Valenin Ciorbea (May, Thu 21, 2020 / 09:36)
Distinși editori ai Certitudinii, numele meu este Valenin Ciorbea,prof.univ.dr. Sunt membru intr-un colectiv de istorici care lucrează la Bibliografia Primului Război Mondial și a Marelui Centenar (2014- 2020). Nepropunem să adunăm cât mai multe repere biliografice dar și linkuri despre acțiuni culturale. adeși Bucurștiul nu intră in zona mea intr-cât am intrat in posesia caledarului editat de dumneavoastră Centenarul Trianonului dacăsunteți de acord să intrei in bibliografie vă rog sa-mi trimiteți linkul pentru a pute fi consultat peste ani de cei ce vor ceceta volumul.
Cu recunștința și felicitări pentru realizare.
Ciorbea Valentin
 
Colegiul de redactie

MIHAI EMINESCU
(Coordonator editorial şi moral)
Eudoxiu Hurmuzachi
Carmen Sylva
Vasile Alecsandri
Nicolae Densușianu
I.L. Caragiale
George Coșbuc
Vasile Pârvan
Nae Ionescu
Nicolae Iorga
Pamfil Şeicaru
Cezar Ivănescu
Dan Mihăescu
Stela Covaci
Ciprian Chirvasiu
Lazăr Lădariu

Colaboratori

Dan Puric, Dan Toma Dulciu, Daniela Gîfu, Dorel Vişan, Firiță Carp, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Ioan Roșca, Laurian Stănchescu, Mariana Cristescu, Cătălin Berenghi, Mircea Coloşenco, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru, Mircea Șerban, Miron Manega (ispravnic de concept), Nagy Attila, Sergiu Găbureac, Zeno Fodor

Citite Comentate Comentarii noi Ultimele articole
Newsletter